Clatite americane, pancakes sau clatite pufoase. Fiecare dintre noi le cunoaste, probabil, sub una dintre denumirile acestea. Le poti combina cu fructe, gemuri si tot felul de arome. Sunt delicioase si pot fi pregatite atat pentru micul dejun, ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori prietenii. Iata care sunt sfaturile pe care trebuie sa le urmezi pentru ca faimoasele pancakes sa-ti iasa perfect.
 
Ingredientele necesare:
 
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 200 grame faina
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat
- 1 plic zahar vanilinat
- doua linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- un varf de sare
- ulei
 
Mod de preparare:
 
Masurati ingredientele cu exactitate. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat si dati totul prin sita. Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pana cand se fac spuma si galbenusurile intr-un alt bol cu un varf de sare. Combinati laptele cu uleiul.
 
Turnati laptele cu uleiul peste galbenusuri si amestecati cu combinatia de ingrediente uscate (faina, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporati albusurile cu ajutorul unui tel. Amestecati cat mai incet pana cand compozitia devine omogena.
 
Incalziti tigaia si turnati putin ulei in ea. Stergeti suprafata tigaii cu ajutorul unui servetel de hartie. Acest procedeu va va ajuta sa obtineti acea culoare maronie pe care o capata in general clatitele americane.
 
Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnati un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii. Dupa ce clatita incepe sa faca un soi de basicute, o puteti intoarce si pe partea cealalta. Nu uitati! Clatita nu trebuie niciodata intoarsa de mai multe ori. 
 
Procedati la fel pentru fiecare clatita.
 
Scoateti clatitele pe o farfurie si serviti-le cu gem, dulceata, fructe, ciocolata sau diferite siropuri.
 
Asta e tot. Simplu si delicios! :)

Mai multe retete de clatite puteti gasi aici.

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gabriel Voicu, 02 septembrie 2014

    ai uitat sa precizezi ca le faci cu apa si oua . oule le fac pufoase fara afanatori. mie -mi place gustul ce-l da bicarbonatul in clatita . si nu pun o li-ta pliiina de bicarbonat la 2 cani cu laptic sau apita . e bn sa mai spunem si retete m simple , mai economice ptr ca nu mereu avem in frigider cat si ce ne trebuie. eu le ung numai atunci cand vreau sa mananc .am papat o clatita si mai vreau, mai imi ung una.

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 22 iulie 2014

    Eu le fac pur si simplu cu apa fara nici un pic de bicarbonat. Sunt delicioase si a doua zi.

  • Fara foto

    Ana Irina, 21 iulie 2014

    Eu le fac cu lapte acru (batut) pentru ca am mereu in casa... si ies foarte pufoase!

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 21 iulie 2014

    imi plac

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 21 iulie 2014

    stiam

  • Fara foto

    yla john, 21 iulie 2014

    Si bicarbonatul de sodiu, si praful de copt sunt agenti de crestere (sunt pusi in compozitii inainte ca acestea sa fie bagate in cuptor)de ce de doua ori acelasi ingredient???

  • Fara foto

    Katya Katherina, 06 februarie 2014

    bunica mea le facea cu kefir in loc de lape,bicarbonat fara prostii de praf de copt si le turna cu lingura in tigaie si sunt cele mai delicoase mini pancakes :)

  • Fara foto

    Dany Ella, 24 ianuarie 2014

    Nina Veresciaghin. vino duminica, fac o portie pt tine! :)

  • Fara foto

    Nina Veresciaghin, 24 ianuarie 2014

    fapte nu vorbe.trebuie sa le gust!!!

  • Fara foto

    Dany Ella, 23 ianuarie 2014

    eu pun doar o jumatate lingurita de praf de copt stins cu zeama de lamaie si iese f bun. fara bicarbonate. trei oua in loc de doua si 230 grame de faina.

  • Fara foto

    Constantin Maria, 18 ianuarie 2014

    Prea mult praf de copt, e suficient numai bicarbonatul.

  • Fara foto

    Ciceu Lenuta Claudia, 14 decembrie 2013

    EU nu separ ouale si tot ies clatitele pufoase, economisim timp

  • Fara foto

    tab1ta, 28 noiembrie 2013

    Nota 10

  • Fara foto

    Aurora Borealiss, 28 noiembrie 2013

    bun

  • Fara foto

    Mihail, 26 noiembrie 2013

    Ce gustoase pot fi!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    Delicioase...

  • Fara foto

    Gabriel Voicu, 25 noiembrie 2013

    La 250 gr de lapte, 2 lingurite de praf de copt si o juma li-ta de bicarbonat?! mai sa fie! economic: 4 oua, pot fi si trei+ sare + 1 lingurita cu bicarbonat + optional zahar , dubu cat sarea +1 cana lapte sau apa. se bate totul bn.se pun 2 cani cu faina.se amesteca bn se subtiaza cu lapte sau apa. e bn sa stea ,,la odihna,, macar o juma de ora .ar putea sa m fie nevoie de putintel lapte. pun in compozitie m putin de un sfert de canita cu ulei.. amestec putin. ung tigaia cu ulei doar la prima clatita. bafta !

  • Fara foto

    Nuti Caldarus, 25 noiembrie 2013

    ok...