Cum sa gatesti chiftelute suedeze ca la IKEA

Restaurantul IKEA a fost declarat restaurantul cu cele mai mari incasari din Romania in anul 2014. De asemenea, si in 2015 sunt sanse foarte mari sa se intample la fel.  Asta inseamna un singur lucru: romanilor le place la nebunie mancarea de la IKEA, in mod special chiftelutele suedeze.  Insa, ce faci atunci cand ti-e pofta de chiftelute de la IKEA, dar nu ai chef sau iti este imposibil sa bati tot drumul pana la restaurantul din Baneasa?  Raspunsul e simplu: faci chiftelute suedeze ca la IKEA chiar la tine acasa. Urmatoarea reteta apare in cartea de bucate IKEA:

Cum sa gatesti chiftelute suedeze ca la IKEA

Ingrediente:
250 grame carne tocata de vita
250 grame carne tocata de porc

1 ou

200-300 ml de smantana si apa

1 ceapa tocata marunt
50 grame de pesmet
2 cartofi fierti
60-75 grame de unt
sare si piper

Mod de preparare:
Ceapa se caleste in unt pana cand prinde o culoare aurie, iar cartofii fierti se zdrobesc si pesmetul se inmoaie intr-un pic de apa.

Toate ingredientele se amesteca pana cand se obtine consistenta dorita si apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se formeaza bilute de dimensiunea unei nuci si se transfera pe un tocator pe care a fost presarata faina.

Chiftelutele obtinute astfel se prajesc in unt.

Pentru sos se folosesc:

100 ml smantana
200 ml de supa de vita
sos de soia
1 lingura de faina
sare si piper

Cum se prepara:

Supa de vita se pune intr-o oala pe foc. Se adauga smantana, un pic de sos de soia si se ingroasa cu faina. Se condimenteaza cu sare si piper.

Chiftelutele se servesc cu acest sos, cu cartofi natur, gem de merisoare si salata.

Sursa articol si foto: ikeahackers.net
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise