Cum sa prepari gratarul perfect in 4 pasi simpli

Pregatirea unei fripturi care sa se aproprie de perfectiune ridica probleme chiar si pentru cei mai mari bucatari.  Cei care cred ca nu e mare filozofie in prepararea unui gratar si ca nu trebuie decat sa arunci carnea pe gratar si gata, se inseala.  In cele ce urmeaza iti prezentam 4 sfaturi oferite de expertii bucatari de la Tesco Flame Academy pentru pregatirea gratarului perfect: 

Cum sa prepari gratarul perfect in 4 pasi simpli

Alegerea bucatii de carne

Cea mai buna friptura iese din bucatile de carne fara grasime sau zgarciuri. Cele mai bune tipuri de carne sunt muschiul sau spatele.

Inainte de a fi pusa pe gratar, carnea trebuie sa stea in jur de 15-30 minute la temperatura camerei. Altfel, daca carnea este aruncata din frigider direct pe gratar, se va rumeni la exterior, dar interiorul va ramane crud.

Daca nu ai avut timp sa lasi carnea sa "doarma" in marinada, atunci ambele parti ale feliei trebuie macar unse bine cu ulei de masline si condimentate cu sare si piper.

Pregatirea gratarului

Gratarul trebuie incins bine de tot inainte de a pune carnea pe el.

Daca la contactul cu gratarul carnea nu sfaraie, atunci este total gresita abordarea. Carnea trebuie sa "tipe" la atingerea grill-ului, astfel apar si acele dungi specifice fripturii pregatite la gratar.

De asemenea, tine cont ca friptura trebuie intoarsa o singura data de pe o parte pe alta!

Durata de gatire

Timpul pe care friptura il petrece pe gratar depinde foarte mult de grosimea si tipul de carne. Insa, tine minte ca grosimea ideala este de 1,5 cm grosime.

Daca iti place o friptura mai suculenta, trebuie s-o lasi pe foc intre 90 si 120 de secunde pe fiecare parte.

Pentru medium rare sunt necesare 2-3 minute pe foc, iar cei care o prefera bine facuta trebuie s-o lase in jur de 4 minute.

"Odihna" fripturii

Ultimul pas este unul ce nu trebuie ignorat, daca vrei ca friptura sa fie cat mai buna.

Carnea trebuie lasata la "odihna" timp de 5 minute pe un platou incins, inainte de a fi consumata. Astfel, sucul propriu si condimentele vor patrunde mai bine in carne, facand-o si mai gustoasa.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Sursa articol: mirror.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise