Cum se prepara cea mai sanatoasa pizza din lume

Tuturor ni se face periodic pofta de o pizza buna, chiar daca nu este considerata drept una dintre cele mai sanatoase optiuni culinare, deoarece are o valoare calorica mare si e considerata de multi ca fiind junk food. Insa, exista si variante sanatoase de pizza, depinde doar de ingredientele pe care alegem sa le folosim.  De exemplu, se spune ca cea mai sanatoasa pizza din lume se consuma si se obtine daca urmati aceste sfaturi:

Cum se prepara cea mai sanatoasa pizza din lume

Blatul:

In primul rand, faina alba se inlocuieste cu faina integrala, mult mai sanatoasa. Insa, chiar si asa, blatul trebuie sa fie mai subtire, pentru a nu ne indopa cu prea mult aluat.

Branza:

Acest ingredient este printre cele mai importante si trebuie ales cu atentie. In general, e bine sa se foloseasca o branza usoara si bio, dar si branza fara lactoza este o alternativa buna, care ajuta la combaterea senzatiei de balonare pe care o pot da branzeturile in general.

Topping-uri:

O pizza cu multe ingrediente poate fi la fel de sanatoasa ca una cu mai putine ingrediente, secretul sta in alegerea topping-urilor.

De exemplu, o combinatie usoara o reprezinta oricare mix dintre aceste ingrediente: rucola, spanac, broccoli, avocado, rosii, bucatele de piept de pui la gratar, piper, ardei / ardei iute. Este bine sa evitam salamul sau carnatii, mezelurile afumate, branzeturile grase, baconul sau porumbul la conserva.

Recomandari de consum

Ora:

Datorita continutului mare de carbohidrati, se recomanda ca pizza sa fie consumata la pranz, nu la cina. Totusi, daca se intampla sa consumati pizza la cina, asigurati-va ca exista 2 ore intre momentul cinei si ora de culcare, pentru ca fiecare ingredient sa poata fi digerat in mod adecvat.

Bautura asociata:

Exista un obicei nesanatos de a asocia bauturi carbogazoase, cu continut mare de zahar, cosumului de pizza. Este recomandat ca pizza sa fie insotita de apa sau de sucuri naturale.

Iata si 10 retete de pizza pe care trebuie sa le incerci

Sursa foto: theguardian.com

Sursa articol: agerpres.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise