Desi putem gasi broccoli in magazine tot anul, cele mai proaspete sortimente se gasesc din octombrie pana in aprilie. Cand selectam broccoli, trebuie sa ne uitam la frunze, care trebuie sa arate foarte proaspat, si la planta, in sine, care trebuie sa fie ferma. De asemenea, tulpina broccoli-ului trebuie sa nu fie foarte groasa, acesta fiind un semn de batranete.
Nu cumparati plante care sunt ingalbenite pe alocuri, ci doar pe cele complet verzi.

E bine sa consumati broccoli-ul cat mai repede cu putinta. El se poate pastra si la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile. Nu e bine sa tineti broccoli-ul la frigider intr-o punga de plastic etansa, incat are nevoie de aer. Puteti perfora punga pe alocuri, in schimb. Broccoli-ul gatit se poata pastra maximum 4 zile.

Iata si niste retete cu broccoli:
Sufleu cu broccoli si conopida

Supa-crema de broccoli


Broccoli cu ciuperci

Broccoli cu paste

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Toate retetele sunt buna si sanatoase...

  • Fara foto

    thomas, 05 iulie 2010

    O salata delicioasaaaaa!!! 1 buc ceapa de marime medie 150-200 gr. pastrama de pui usor afumata (stiu ca nu este sanatos, dar...... maioneza dintr-un ou suc de lamaie sau o limeta mica (ptr maioneza si leguma ) 1.Broccoli se fierbe, nu mai mult de 10 minute in apa cu sare. 2. Se scoate intr-un strecurator (stropita cu suc de lamaie,limeta) . 3. Intre timp tocam ceapa in solzisori fini , peste care presaram putina sare . 4. Pastrama se taie cubulete . 5. Broccoli, inflorescentele se maruntesc (nu folositi cutite, furculite, ) 6. Peste legume se adauga ceapa stoarsa si pastrama . 7. Continutul de mai sus, se amesteca cu maioneza . Se pune la rece. Pofta buna!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Nu am stiut ca brocolli gatit se poate pastra maximum 4 zile,eu preferam sa gatesc pentru o singura masa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Un articol foarte interesant.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Broccoli este consumat in familia mea intotdeauna cu placere.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

    Pentru un delicios broccoli pane se fierbe broccoli dupa ce se spala si se desface buchetele micute in apa cu sare se lasa la scurs pentru cateva minute, apoi se da prin faina prin ou batut si se pune la prajit in ulei incins.Se servesc cu branza rasa deasupra si stropite cu smantana sau cu un sos de usturoi

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Se cultiva broccoli si al noi? De unde este importat?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    Este foarte gustos si sanatos,nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra .

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

    Daca nu este tinut la frigider, broccoli devine fibros si lemnos. Cu cat timpul de depozitare este mai scurt, cu atat leguma este mai buna.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

    Cand este fiarta prea mult ,broccoli emana un puternic miros de sulf, se inegreste si isi pierde o mare parte din elementele nutritive,in special vitamina C. Fierberea la aburi dureaza 8-15 min.; sotarea dureaza mai putin. Broccoli este delicioasa sotata cu ulei de de masline si usturoi, apoi amestecata cu nuci tocate sau piper si nucsoara.

  • Fara foto

    nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Puteti piure de broccoli , ulei de masline, usturoi si ardei iute rosu tocat marunt si folositi ca sos pentru paste.

  • Fara foto

    nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Pasati brocoli fiert, amestecati cu lapte si condimente si serviti ca supa. Presarati cu parmezan ras, daca doriti.

  • Fara foto

    nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Broccoli si-a cistigat statutul de superaliment datorita nivelului ridicat de substante fitochimice.Firberea legumei in multa apa diminua vitamina C . Frigetii, gatitii la aburi sau la microunde.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Imi place foarte mult.Il servesc fiert la aburi,cu maioneza,prepar sufleu,piure,supa este extraordinara. Intr-un cuvant este sanatos.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

    Broccoli e o garnitura excelenta la anumite tipuri de fripturi si nu numai ,stropit cu putia zeama de lammie si ulei de masline ,dupa ce a fost dat in citeva clocote ,e un deliciu.

  • Fara foto

    ELENA BLEZNEAG (Bucatar) , 26 martie 2009

    Este foarte gustos,si eu al folosesc ca garnitura sau fiert cu putin ulei de masline.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Folosesc broccoli pe post de garnitura pentru friptura si mi se pare ca e foarte gustos.Spre exemplu fierb broccoli in apa cu sare, il scurg si il asez pe o tava fierbinte si torn fie unt topit, dar foarte putin circa 40-50 de grame sau cascaval topit circa 100-150 de grame.

  • Fara foto

    selena_mada, 03 februarie 2009

    Foarte interesante retetele voastre. Nu sunt o fana a brocoliului dar sotului meu ii place foarte mult. Stiti cumva si alte retete. As vrea sa mai probez mancaruri cu brocolli.

  • Fara foto

    cecilia_82, 03 februarie 2009

    Mie nu-mi place broccoliul, are un gust ciudat si arata si urat. Stiu ca este sanatos dar parca gustul ma impiedica sa mananc asa ceva. Mai sunt si verzele acelea foarte mici care au un gust amarui. Totusi, daca gasiti o reteta in care apare si broccoliul si nu va place va recomand sa il inlocuiti cu conopida, are un gust mult mai putin pregnant.

  • Fara foto

    paula_negrea, 03 februarie 2009

    Mie-mi place tare mult gustul de broccoli, are un rafinament aparte si arata foarte bine in mancaruri. Am invatat undeva sa fac supa de brocoli care arata superb. In sine este o supa de legume in care pui mai mult broccoli si pe care o pasezi. Se orneaza foarte frumos cu o lingurita de smantana.