Secretele celei mai bune tocanite - cum alegem carnea si condimentele

Tocanita, indiferent daca e de pui, porc sau vitel, este un preparat iubit de romani. Insa, pentru a o face cat mai gustoasa exista cateva trucuri care fac minuni in bucatarie.

Secretele celei mai bune tocanite - cum alegem carnea si condimentele

Cum alegem carnea

Alegerea carnii este importanta, mai ales daca este moale. In cazul tocanitei de pui, cea mai buna este carnea de pe pulpe, fiind mai gustoasa si mai frageda.

Tineti cont ca pieptul este mai sec, nefiind recomandat pentru tocanita.

Pentru tocanita de porc, muschiuletul mic, chiar daca mai slab, este foarte fraged, se prepara repede si se pastreaza moale.

La tocanita de vita se recomanda carnea de vitel, care este mult mai frageda.

Carnea o pregatim in urmatorul fel: se taie cubulete si se caleste timp de 2-3 minute. Apoi o adaugati peste legumele gata calite si se toarna putina apa. Rosiile se adauga dupa vreo 30 de minute.

Folositi capac la cratita, astfel ingredientele se vor inabusi mai bine.

Timpul de pregatire pentru tocanitele de pui si porc ar trebui sa fie undeva la o ora. Pentru tocanita de vita, timpul de pregatire (de inabusire) ar trebui sa fie de minim o ora si jumatate.

Legumele pentru sos

Ceapa si ardeiul sunt cele mai importante pentru sos. Daca vreti un sos mai dulce, se pune si morcov ras. De asemenea, este important sa calim legumele pentru a obtine un gust mai bun.

Atentie la rosii, pentru ca daca nu sunt destul de dulci sau daca exagerati cu cantitatile pot da un gust mai acru sosului.

Condimente

Patrunjelul verde este de nelipsit de la orice tocanita. De asemenea, foarte buna este si boiaua dulce sau iute, in functie de cum preferati macarea.

Foile de dafin se pot adauga la tocanita de porc, dar la vita chimenul da un gust mult mai placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise