Cand vi se face pofta de o friptura frageda, care sa vi se topeasca in gura, tineti minte ca secretul este: congelarea. Exact, se pare ca fragezimea unei fripturi nu are legatura cu ingredientele folosite si nici cu ustensilele necesare in timpul procesului de preparare. In schimb, prin congelare fibrele musculare se expandeaza si se rup, proces care are ca rezultat o carne mai frageda. Cel putin, asa spune un studiu realizat de Universitatea din Kansas City.
Carnea a fost inghetata timp de doua saptamani, apoi a fost lasata la dezghet timp de 24 de ore, in frigider.
Din frigider a fost scoasa si lasata timp de 15 minute pe o farfurie, pentru a ajunge la temperatura camerei. Acest lucru a redus riscul de a innegri friptura la exterior, de a o usca sau arde, inainte ca interiorul sa fie patruns.
De asemenea, inainte de a fi pusa in tigaie, bucata de carne a fost usucata cu ajutorul unor prosoape de hartie. Dupa ce carnea s-a fript, a fost lasata cel putin 5 minute la odihna, pe un tocator, pentru ca sucurile sa se redistribuie egal in toata carnea.
Daca nu aveti rabdare si taiati friptura prea devreme, sucul din interior se va revarsa in farfurie, in loc sa ramana in carne.
In plus, puteti unge tocatorul cu un amestec de ulei de masline, sare si rozmarin taiat marunt (sau alte condimente). Astfel, carnea lasata la odihna va prelua aceste arome.
Tot in etapa odihnei, mai puteti pune pe friptura un bucatica de unt, care se va topi si va patrunde in carne, dandu-i un gust si mai bun.
Sursa articol: menshealth.com
Sursa foto: homewetbar.com
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii