Un studiu realizat de Universitatea Cambridge arata ca unul din patru pui vanduti in lanturile de supermarketuri este contaminat cu bacterii E coli rezistente la antibiotice. Oamenii de stiinta au analizat mostre ce provin de la cele mai mari 7 lanturi de supermarketuri din Marea Britanie, iar pe 22 de cazuri din 92 au descoperit bacterii periculoase, ce nu pot fi omorate cu antibiotice. De asemenea, acestia au mai descoperit ca 51% din bacteriile E coli de pe carnea de porc si de pui sunt rezistente la antibioticul trimethoprim, folosit pentru tratarea celor mai multe infectii ale tractului urinar.
De cele mai multe ori, bacteriile E coli sunt distruse prin prepararea termica a carnii, dar asta nu inseamna ca nu va puteti infecta cu E coli atunci cand pregatiti carnea. De exemplu, daca puneti mana pe carnea contaminata si apoi va stergeti, fara sa vreti, cu ea pe fata (gura/ ochi) puteti fi siguri ca nu va veti simti prea bine a doua zi.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca daca lucrurile continua sa evolueze pe acelasi fagas, intr-un viitor nu foarte indepartat, bacteriile rezistente la antibiotice ar putea face mai multe victime decat cancerul.
E foarte posibil ca si la noi, in Romania, situatia sa fie asemanatoare, dar la noi nu exista astfel de studii...
Sursa foto si articol: theguardian.com
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii