Vezi de ce ar trebui sa dai untul prin razatoare inainte de a-l folosi

Folosim razatoarea de multe ori atunci cand gatim: pentru morcovi, pentru citrice, pentru branzeturi si chiar pentru ciocolata. Insa, te-ai gandit vreodata ca ai putea da si untul prin razatoare?   Marii bucatari ne recomanda aceasta practica din cel putin doua motive.  

Vezi de ce ar trebui sa dai untul prin razatoare inainte de a-l folosi

Untul razuit ajunge mai repede la temperatura camerei.

Poate ca si tie ti s-a intamplat ca atunci cand faci o prajitura sa uiti sa scoti untul din frigider si sa iti amintesti doar in momentul in care trebuie sa il adaugi in compozitie. Si stim cu totii ca pentru multe prajituri, aceasta este chiar cheia succesului: untul moale, insa nu topit, cu o consistenta cremoasa, care sa se integreze foarte bine in compozitie.

Am aflat si noi acest secret si il dam mai departe: nu este neaparat nevoie sa scoatem untul cu cateva zeci de minute inainte de a-l folosi! Puteti scoate untul direct de la frigider si razuiti-l pe zimtii cei mari ai razatoarei. Inelusele obtinute vor ajunge foarte rapid la temperatura camerei, fiind numai bune pentru a fi integrate in restul compozitiei.
Untul razuit se incorporeaza mai repede si mai bine.

Exista unele retete, precum cele pentru biscuitii americani, ce necesita folosirea de unt rece. Untul rece din biscuiti se topeste la temperatura cuptorului si duce la formarea mai multor straturi delicioase si fragede.

Pentru a incorpora untul rece in compozitie, este nevoie de multa rapiditate, pentru a evita topirea untului. De asemenea, necesita si indemanare, deoarece untul trebuie taiat in bucatele foarte mici pentru a se putea integra rapid.

Razuirea untului este mult mai rapida si garanteaza fasii foarte mici, reci si perfecte pentru a se integra in aluat.

Sursa articol si foto: http://www.thekitchn.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise