Diva in bucatarie - Pastrarea corecta a cafelei

Stiti reclamele acelea la cafea in care oamenii sunt purtati de mirosul cafelei pana in bucatarie? Asa sunt si eu dimineata, cafeaua este motivul pentru care ma dau jos din pat in graba. Placerea de a mirosi o cafea buna, gustul ei, m-au transformat in timp intr-o persoana ce iubeste cafeaua.   Din acest motiv am experimentat de-a lungul timpului diverse metode a pastra cafeaua cumparata in cele mai bune conditii: pastrarea in pungi de plastic, in pungi de hartie, in borcane, in camara sau in frigider.  

Diva in bucatarie - Pastrarea corecta a cafelei

Si mai era si intrebarea: cum este mai bine sa pastrez cafeaua: boabe sau macinata?
In primul rand am testat boabele, caci am o cafetiera ce rasneste boabele si apoi face cafeaua. Depozitarea corecta a boabelor de cafea va face diferenta in gustul final al cafelei.
Ei bine, am observat ca intensitatea si gustul cafelei realizata din boabe proaspat rasnite isi pierde din intensitate si aroma dupa o luna daca o pastrez la temperatura camerei, in punga in care aceasta a fost vanduta si stransa doar cu un cleste ce etanseaza continutul.

O idee mai bine a fost cand am pus-o in borcan si am tinut-o in dulap, in intuneric.

Daca pastram boabele de cafea in frigider acestea absorb apa din cristalele de gheata, aroma cafelei fiind astfel diluata.
Parerea mea este ca in frigider/congelator nu este bine sa pastram boabele de cafea pentru ca li se va strica calitatea.
Daca le pastram in caserole vidate cu ajutorul Food Saver isi pastreaza intensitatea si aroma pentru o perioada mult mai mare. Acestea vor fi pastrate in camara, la intuneric, pentru o perioada de pana la 4 luni.

Din momentul in care am observat acest lucru am iubit si mai mult Food Saver. Pungile pe care le cumpar au in general mai multe boabe decat intra in rasnita, asa ca restul va fi pastrat in caserole vidate, iar eu nu voi mai simti nevoia sa arunc ultima transa de boabe ramase in punga intiala, caci si acelea vor fi de acum inainte la fel de impecabile.

Pentru a realiza vidarea boabelor de cafea in caserole speciale trebuie doar sa punem capacul bine, sa introducem un capat al furtunului in portul pentru accesorii, iar al doilea capat in adaptorul ce se va fixa peste supapa capacului.

Apasam butonul de vidare si asteptam sa se stinga butonul rosu. Se dovedeste inca odata ca Food Saver este foarte usor de folosit si foarte eficient in orice bucatarie!

Pentru cafea macinata Food Saver este de departe cea mai buna solutie. Punem in pungi si sigilam in vid, iar aceasta cafea poate fi congelata pana la 6 luni. Cand plecam in vacanta pentru o perioada mai mare si avem o punga de cafea deschisa, o vom sigila si congela, impiedicand expunerea prelungita la aer.

In acest mod vom salva bani, caci cafeaua macinata intr-o punga deschisa isi pastreaza calitatile maxim o luna, perioada dupa care am arunca la gunoi un produs ce nu indeplineste calitati maxime de gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise