Supă de sezon a la Păstorel Teodoreanu

Ne plac foarte tare inovaţile culinare, reţetele interpretate şi îmbunătăţite, dar câteodată e bine să ne întoarcem şi la reţetele de bază, puţin sofisticate, dar atât de gustoase.

Supă de sezon a la Păstorel Teodoreanu

Aşa că vă propunem o supă aperitiv de sezon a la Păstorel Teodoreanu: o supă de "pătlăgele roşii". Roşiile sunt cele mai populare fructe din lume (da, sunt fructe, nu legume) şi sunt bogate în vitamina C şi A. Culoarea li se datorează licopenului, care este şi un puternic antioxidant. Iată cum le pregătea domnul Teodoreanu:

“ Pentru şase persoane trebuie: 700 - 800 gr patlagele roşii, mari, frumoase şi bine coapte, 50 gr untdelemn, 2 - 3 căţei de usturoi, o ceapă, piper pisat, sare, o crenguţă de cimbru şi o foaie de dafin. Taie mata patlagelele în două şi pune-le binişor într-o cratiţă smălţuită. Toarnă peste ele un pahar cu apă, ceapă tăiată rotocoale, usturoiul, cimbrul şi foaia de dafin. Lasă circa jumătate de oră la foc molcom. Treci apoi prin sită şi tot apeşi cu furculiţa sau cu lingura de lemn, până ce nu mai rămân în sită decât pielea, sîmburii şi condimentele de la fiertură. Pune din nou la foc zama, adăugând untdelemnul (şi piper cît pofteşti). Mai adaugă apă, ca supa să nu fie prea groasă. Cînd începe a fierbe, sărează cît îţi place. Cine vrea, poate înlocui untdelemnul cu unt.

Cercaţi, şi poftă bună!”

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise