Ananasul - sănătate exotică

Exotic, uşor crocant, ananasul este în primul rând un fruct delicios. Nici prea dulce, nici prea acru, este perfect răcoritor şi schimbă gustul oricărei prăjituri, oricărei salate de fructe sau oricărei îngheţate. Dar pe lângă toate astea, ananasul este şi un fruct extrem de sănătos, plin de vitamine şi minerale.

Ananasul - sănătate exotică

De unde vine ananasul?

Deşi de cele mai multe ori îl asociem cu plajele din Hawaii, ananasul îşi are totuşi originiile în Africa de Sud, iar cel mai mare producător din lume este China. Un alt mit este acela conform căruia ananasul creşte în pomi. De fapt planta de ananas este relativ mică şi creşte pe pământ.

 

Beneficiile ananasului

Printre principalele enzime pe care le conţine ananasul se numără bromelina, care se extrage din miezul fructului. Cele mai multe bucăţi de miez sunt tari şi nu pot fi mâncate, dar unele sunt mai moi şi comestibile. Bromelina se transformă în suplimente alimentare, foarte populare printre atleţi. Această enzimă ajută la digerarea mâncării şi la curăţarea sângelui prin eliminarea toxinelor. De asemenea ajută la vindecarea organelor interne, dar şi a pielii.

 

Un alt beneficiu al ananasului pentru organismul uman este manganul. Manganul este un element pe care corpul nostru nu îl produce singur, deci trebuie să îl procurăm zilnic din alimente. Acest element ajută la formarea oaselor, la vindecarea rănilor şi la menţinerea sănătaţii pielii. Reglează nivelul zahărului din sânge şi este un bun protector al sistemului imunitar. Ananasul consumat regulat este o sursă ideala de Mangan.
Ananasul este bogat si în Vitamina C, dar şi în Vitamina B1, care este esenţială pentru muşchi şi sistemul nervos. De asemenea, ananasul mâncat zilnic previne durerile articulare datorită proprietăţilor lui anti-imflamatorii. Este şi un bun laxativ.

 

Cum alegem şi depozităm ananasul?

Ananasul trebuie să fie greu pentru dimensiunea lui, altfel, daca pare usor, este uscat şi nu are gust bun. Nu cumpăraţi un fruct care pare “necopt” în ideea că se coace acasă, pentru că ananasul se opreşte din coacere în momentul în care este cules.
Acasa, ananasul se strică repede dacă este ţinut la temperature camerei. Deci dacă vreţi să îl păstraţi pentru mai mult de 2 zile, trebuie înfăşurat în plastic şi pus la frigider.

Nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de toate beneficiile ananasului în toate formele posibile: începem cu un pui cu ananas în sos dulce acrişor, continuăm cu un ananas prăjit cu miere şi îngheţată şi terminăm cu o tartă delicioasă.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise