Nimănui nu îi place să arunce mâncare pentru că se strică, dar toţi o facem. Unul dintre principalele motive pentru această risipă zilnică îl reprezintă condiţiile nepotrivite de păstrare ale alimentelor.
În frigider fructele se păstrează cel mai bine tot în pungi de plastic perforate. Vă recomandăm să le aşezaţi în sertarele de jos. De asemenea e important să depozitaţi fructele separat de legume pentru că împreună riscă să se strice mai repede. De exemplu un măr copt, „îmbolnăveşte” foarte repede orice fruct sau legumă din jurul lui. Dacă observaţi că unul dintre fructe este stricat, trebuie să îl înlăturaţi de lângă celelalte.
Avem un mic sfat şi în ceea ce priveşte prospeţimea fructelor tăiate felii. Ştim cu toţii că ele se înnegresc cel mai repede, deci daca vreţi să le păstraţi arătoase pentru mai mult timp, stoarceţi peste ele un pic de suc de la o lămâie.
Voi ce alte sfaturi pentru păstrarea fructelor proaspete mai ştiţi?
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii