Editia 2015 a inceput!

Gustos invita toti bloggerii culinari sa participe la cea de-a sasea editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Impreuna vom crea un eveniment in care vom descoperi cele mai bune si ingenioase retete, vom cunoaste cei mai fascinanti pasionati ai artei culinare si vom imparti premii frumoase.

Premii
bloggerii zilei

Regulamentul Festivalului

Art. 1: ORGANIZATOR

Site-ul www.gustos.ro (denumit in continuare SITE) este dezvoltat si administrat de SC Nys Experience SRL, denumit in continuare Organizatorul.
E-mail de contact: office@gustos.ro.
Adresa postala: Str. Ocna Sibiului 46-48, et. 3, cam.1, Sector 1, Bucuresti.

Sectiunea “Festivalul Blogurilor Gustoase” este un spatiu creat in cadrul portalului culinar Gustos.ro, unde se inregistreaza bloguri ca participante in concurs. Blogurile astfel inscrise vor fi supuse votului, iar castigatorul fiecarei categorii va fi cel care obtine cel mai mare numar de voturi de la utilizatorii site-ului. Fiind de acord cu acest Regulament, inseamna ca sunteti de acord ca trebuie sa respectati niste reguli de vot, ce exclud orice incercare de fraudare a sistemului.

Singurele bloguri ce vor fi acceptate in concurs sunt cele cu tematica clara culinara si scrise in limba romana (sunt acceptate si blogurile bilingve, atata vreme cat majoritatea posturilor au si o versiune in limba romana).

Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru caracterul complet, actual si corect al informatiilor introduse de utilizatori in sectiunea “Festivalul Blogurilor Gustoase”.

Daca folositi serviciile sau informatiile oferite de acest site, acest lucru este echivalent cu acceptarea de catre dumneavoastra a prezentului Regulament.

Acest Regulament poate suferi modificari. Veti fi notificat ori de cate ori Regulamentul este modificat.

Art. 2: DESFASURAREA CONCURSULUI

Etapele de concurs sunt:

1) Etapa de inscriere: 12 – 30 noiembrie 2015 (23:59). Toate blogurile care vor dori sa se inscrie dupa data de 30 noimbrie 2015 nu vor mai fi acceptate.

2) Etapa de jurizare și votare pentru desemnarea castigatorilor: 1 – 15 decembrie 2015 (23:59). In aceasta etapa pot vota toti utilizatorii Gustos.ro care si-au confirmat contul pe Gustos.ro inainte de data de 1 decembrie 2015. La fel cei care nu au cont, insa vor putea sa voteze logandu-se cu contul de Facebook. În plus, blogurile vor fi jurizate de către juriul format din Alexandru Cirtu - Chef, Adina Ciocalau – blogger culinar și Anca Iordan – Community Manager Gustos.ro.

3) Intre 18 și 20 decembrie se vor anunta Marele Castigator al Festivalului Blogurilor Gustoase - editia a VI-a si castigatorii pentru fiecare categorie. Blogul care va acumula cel mai mare numar de voturi din partea votantilor la festival va fi desemnat Marele Castigator.

Art. 3. INSCRIEREA IN CONCURS

Etapa de inscriere este 12 – 30 noiembrie 2015 (23:59). Toate blogurile care vor dori sa se inscrie dupa data de 30 noimbrie 2015 nu vor mai fi acceptate.

Fiecare blog se poate inscrie la maximum 2 categorii de concurs. In conditiile in care inscrierea s-a facut de catre posesorul blogului, el va fi notificat printr-un email de catre echipa Gustos.ro si i se va aduce la cunostinta faptul ca inregistrarea blogului in concurs s-a realizat cu succes.

Pentru inscrierea unui blog la o categorie, trebuie sa se furnizeze trei link-uri spre trei posturi semnificative pentru categorie de pe respectivul blog. Spre exemplu, daca blogul inscris alege sa se inscrie la categoria “Aperitive”, va trebui sa adauge in formular trei link-uri spre posturi ce contin retete de aperitive.

Art. 4. JURIZAREA SI VOTAREA

4.1.Votarea

Etapa de votare se desfasoara in perioada 1 – 15 decembrie 2015 (23:59). La aceasta etapa pot vota doar membrii comunitatii Gustos.ro care au confirmat contul inainte de data de 1 decembrie 2015. Fiecare membru al comunitatii Gustos.ro poate sa voteze o singura data si doar un singur blog din fiecare categorie de concurs. Altfel spus, pe fiecare categorie de concurs, fiecare membru Gustos.ro cu contul confirmat are la dispozitie un singur vot si trebuie sa cantareasca foarte bine inainte de a- l atribui. Asadar, este necesar care cei care voteaza sa viziteze toate blogurile inscrise in fiecare categorie si abia apoi sa voteze blogul care i-a placut cel mai mult din fiecare categorie. La fel cei care nu au cont pe Gustos.ro, insa vor putea sa voteze logandu-se cu contul de Facebook.

4.2. Jurizarea

În plus, blogurile vor fi jurizate de către juriul format din Alexandru Cirtu - Chef, Adina Ciocalau – blogger culinar și Anca Iordan – Community Manager Gustos.ro.

4.2.1. Criteriile de care se va tine cont in jurizare vor fi urmatoarele:

a. Aspectul preparatelor. Se vor puncta aranjarea pe farfurie si modul de prezentare a mancarurilor intr-o maniera estetica.

b. Creativitatea si originalitatea retetelor. Orice reteta sau fotografie a retetei trebuie sa fie originala, cele care nu apartin autorului blogului vor fi descalificate.

c. Folosirea ingredientelor naturale. Se va depuncta folosirea aditivilor alimentari, a aromelor artificiale, colorantilor artificiali si potentiatorilor de aroma.

d. Explicarea pas cu pas a pregatirii retetelor. Explicarea cat mai clara a modului de realizare a retetelor.

Fiecare criteriu va primi un punctaj intre 0 si 10 puncte. 10 puncte fiind punctajul maxim pe care o reteta inscrisa o poate primi pentru un criteriu.

Notele juriului vor valora 90 % din punctajul final, iar voturile publicului vor valora 10 %.

4.2.2.La jurizarea finala, vor primi 5 puncte în plus bloggerii care au pus pe blogul lor badge-ul Festivalului cu textul „Particip la Festivalul Blogurilor Gustoase”.

Atentie! Orice tentativa de fraudare a sistemului de vot va fi pedepsita cu eliminarea respectivului votant din comunitatea Gustos.ro si din concurs, implicit anularea voturilor acordate.

Art. 5 CASTIGATORI

Desemnarea castigatorilor Festivalului Blogurilor Gustoase:

La editia a VI-a a Festivalului Blogurilor Gustoase exista 2 categorii de castigatori: castigatorii pe Categorii și Marele Câștigător al festivalului denumit și Bloggerul culinar al anului.

5.1. Desemnarea Castigatorilor de Categorie:

Etapa de jurizare și votare pentru desemnarea castigatorilor: 1 – 15 decembrie 2015 (23:59). In aceasta etapa pot vota toti utilizatorii Gustos.ro care si-au confirmat contul pe Gustos.ro inainte de data de 1 decembrie 2015. La fel cei care nu au cont, insa vor putea sa voteze logandu-se cu contul de Facebook. În plus, blogurile vor fi jurizate de către juriul format din Alexandru Cirtu - Chef, Adina Ciocalau – blogger culinar și Anca Iordan – Community Manager Gustos.ro.

In situatia in care un blog participa la 2 categorii de concurs si intruneste numarul cel mai mare de voturi la ambele categorii, el va fi nevoit sa aleaga la care din cele 2 categorii de concurs vrea sa fie desemnat castigator. NU poate fi desemnat castigator la ambele categorii. Odata ce alegerea va fi facuta, ea va deveni irevocabila, neputand ca bloggerul sa revina asupra deciziei. Asadar, el va decide la ce categorie va fi desemnat castigator si in mod automat va renunta la celalalt titlu. Titlul de castigator la categorie pentru care bloggerul in discutie NU a optat va fi acordat urmatorului clasat in topul de la respectiva categorie.

5.2. Desemnarea Marelui Castigator:

Intre 18 și 20 decembrie 2015 va fi anuntat si marele castigator al festivalului, acesta va fi desemnat in urma punctajului primit (jurizare + voturile publicului) și va fi desemnat Blogul Culinar al Anului in cadrul festivalului. .

Premiile de categorie si marele premiu NU pot fi cumulate. In cazul in care marele castigator este pe primul loc si la categoriile de concurs, acesta nu poate cumula premiile, iar premiul de categorie pentru care ar fi trebuit sa fie premiat ii revine urmatorului clasat.

In caz de egalitate intre doi participanti cu acelasi numar total de puncte in cadrul festivalului pentru premiul cel mare, va fi desemnat castigator acela care s-a inscris primul in concurs.

Art. 6. PREMII

Premiile de la Festivalul Blogurilor Gustoase:

In termen de 7 (sapte) zile lucratoare de la incheierea concursului, toti castigatorii (atat blogerii, cat si votanti care au castigat la tombola cu premii) vor fi contactati de Organizator pentru a fi informati despre modalitatea de intrare in posesie a premiilor castigate. Pentru a intra in posesia premiului castigat, castigatorul are obligatia sa comunice Organizatorului numele complet, adresa completa, seria si numarul buletinului sau a cartii de identitate si toate celelalte posibile informatii necesare transferarii sau ridicarii premiului. In situatia in care castigatorul desemnat este minor, el va prezenta datele persoanle ale reprezentantului sau legal. La ridicarea premiului, castigatorul se va prezenta insotit de reprezentantul sau legal.

Toate premiile de la Festivalul Blogurilor Gustoase (atat premiile pentru bloggeri, cat si premiile pentru votantii care au castigat la tombola) vor fi expediate in timp de 40 (patruzeci) de zile de la sfarsitul lunii in care s-au castigat.

Premiile vor fi expediate numai in Romania. Daca un castigator locuieste in straintate, atunci el va fi rugat sa prezinte o adresa din Romania unde vor fi livrate premiile.

Art. 7. Utilizarea continutului site-ului

Este permisa preluarea de materiale din sectiunea “Festivalul Blogurilor Gustoase”, atata vreme cat precizati sursa, furnizand link spre sectiunea “Festivalul Blogurilor Gustoase” de pe Gustos.ro. Puteti prelua logo-ul Festivalului, pentru a-l posta pe site-ul dumneavoastra. De asemenea, puteti prelua orice fel de anunturi ale Festivalului, atata vreme cat precizati sursa.

Art. 8. Modificari aduse site-ului

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica continutul sectiunii “Festivalul Blogurilor Gustoase”.

Art. 9. Confidentialitate

Pentru a inregistra un blog in concurs, trebuie sa ne furnizati o serie de date. Toate acestea sunt preluate pentru a da informatiilor postate de dumneavoastra un caracter cat mai real. Adresa de e-mail pe care ne-o furnizati trebuie sa fie valida, deoarece pe aceasta adresa va vom comunica informatii importante referitoare la Festival. Aceasta adresa nu va fi facuta niciodata publica de catre Organizator.

Art. 10. Sistemul de votare

Organizatorul isi rezerva dreptul de a suspenda accesul utilizatorilor care fraudeaza sistemul de votare. Concursul de bloguri are la baza ideea de “fair play” si de expunere corecta a fiecarui blog nominalizat.

Prin fraudare de sistem se intelege oricare situatie in care un utilizator sau un blogger voteaza (folosind un program automat sau nu) de mai multe ori decat ii permite sistemul acelasi blog nominalizat, oferindu-i acestuia un avantaj nemeritat.

Art. 11. Schimbarea Regulamentului

Organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba termenii Regulamentului. Atunci cand acesti termeni se vor modifica, site-ul va comunica acest lucru utilizatorilor printr-un mesaj privat in contul personal de pe site-ul Gusto.ro si prin publicarea in sectiunea “Festivalului Blogurilor Gustoase” a unui link spre Regulamentul modificat.

Accesul in site si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noului Regulament.

Art. 12. Legea care guverneaza acordul

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.