Dulceață de căpșuni

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min

Magiun de prune

Din livada de pruni a părinților mei am primit o găleată de prune bistrițe numai bune pentru

10 voturi    11 comentarii
8h 15 min

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

16 voturi    3 comentarii
nespecificat
autor

Dulceata de smochine

Smochinele se spala, se indeparteaza coditele si se lasa sa se scurga de apa. Se fierbe apa cu zaharul

25 voturi    10 comentarii
1h

Dulceata de mure

Murele se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca apa, zaharul si zeama de lamaie si se pun la

6 voturi    0 comentarii
45 min

Rosii organice conservate

Se spala rosiile, (se docojesc optional), se taie felii mari si se pun in borcanele sterilizate

64 voturi    32 comentarii
1h

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h

Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Intr-un bol se pun cubuletele de pepene galben, zeama de lamaie , zaharul si ghimbirul curatat si

1 vot    1 comentariu
40 min

Gem de zmeura

Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul

4 voturi    0 comentarii
45 min

Ardei kapia la borcan

Ardeii copti la borcan pentru iarna reprezinta una dintre cele mai fine salate romanesti. Merg foate

3 voturi    3 comentarii
nespecificat
autor

Ardei iuti umpluti cu branza ,marinati

Se spala ardeii apoi le taiem cotorul ca un capac si scoatem semintele si nervurile. Intr-un bol

5 voturi    5 comentarii
20 min

Dulceata din flori de salcam

Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min

Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa

5 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Zacuscă cu vinete

Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o

17 voturi    15 comentarii
6h 15 min

Zacuscă cu ghebe si ceapă coapta

Spala ghebele in mai multe ape, curata-le de coditele mai batrane si apoi opareste-le cinci minute.

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Dulceata de visine

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min

Primul lucru de care gospodinele si gospodarii se ingrijesc inainte de conservarea alimentelor este pregatirea borcanelor si a sticlelor pentru conserve si sucuri.

citeste in continuare »

Toamna este momentul sa ne gandim la ce fel de legume, fructe sau verdeturi conservam pentru la iarna, ce muraturi punem si ce fel de dulceturi facem. Noi v-am pregatit un articol despre cele mai importante legume sau fructe pe care le poti conserva si cateva sfaturi.

citeste in continuare »

Ne aflam in plin sezon de facut conserve, asa incat sa ne putem bucura un an intreg de castraveciori crocanti, ardei aromati, zacusca divina sau gogosari spectaculosi.

citeste in continuare »