Scoarta de copac

Ingredientele aluatului se pun impreuna intr-un castron (otetul peste bicarbonat sa-l stinga) si

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Bilute cu visine

Macinam biscuitii si alunele la robot. Adaugam cacao si zaharul si amestecam. Punem apoi margarina

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Gogosele cu felii de mere

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, zahar si ou. Turnam laptele, amestecam pana se omogenizeaza,

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Salam de biscuiti

Biscuitii se faramiteaza si peste ei se pune un pahar de apa in care am adaugat si esenta de rom.

7 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Cremsnit

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea,

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Pricomigdale

Mixam albusurile cu zaharul pudra pana devin o spuma tare. Incorporam apoi nuca macinta, esentele

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Cozonac cu nuca

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Cornulete cu gem

Dati la mixer untura rece, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Cand acestea s-au omogenizat

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Ciocolata de casa cu alune de padure

De ce sa mai cumparam ciocolata, cand o putem face in casa? O reteta delicioasa de ciocolata cu

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Placinta cu rubarba si capsuni

Amestecam ouale impreuna cu margarina moale, zaharul pudra si vanilia. Apoi adaugam treptat faina

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Tort de biscuiti

Tortul acesta este minunat! Simplu, economic, rapid si usor de facut! Si cred ca mai pot adauga

14 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

16 voturi    2 comentarii
nespecificat
autor

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare.

64 voturi    12 comentarii
1h

Bomboane din biscuiti cu visine

Se faramiteaza biscuitii (se pot maruntii cu robotul de bucatarie sau cu un sucitor). Se amesteca

9 voturi    6 comentarii
40 min

Placinta cu fructe

Ouale se mixeaza intregi cu  zaharul pana cand compozitia devine albicioasa si consistenta.

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Clatite umplute cu branza si smantana la cuptor

Clatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi. Intre timp preparam crema de

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
autor

Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer, prajitura copilariei. Veti vedea ca prajitura are acelasi gust cu cel al Lintzerului

6 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Crema de zahar ars

Intr-o cratita (mai de sacrificiu) se caramelizeaza 100 gr zahar si se intinde apoi uniform caramelul

32 voturi    7 comentarii
nespecificat
autor

Gogosi

Drojdia se dizolva in apa, se adauga sarea si zaharul si se amesteca pana acesta se topeste. Se adauga

27 voturi    14 comentarii
3h

Salam de biscuiti

Maruntim biscuitii cu mana in asa fel incat sa ramana bucatele , sa nu se sfarame de tot. Rahatul

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

195 voturi    36 comentarii
1h 15 min

Broscute

Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm gălbenuşurile, smântâna

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

5 voturi    5 comentarii
nespecificat
autor

Prajitura Lidia cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Ingredientele pentru blat se fierb la bain marie, faina o adaugam

14 voturi    5 comentarii
40 min

Branzoici ca la mama acasa

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita

117 voturi    52 comentarii
3h

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
autor

Ciocolata de casa

Nucile tocate grosolan si alunele le punem in cutor sa se rumeneasca putin. Amestecam laptele praf

13 voturi    11 comentarii
nespecificat
autor

Prajitura tavalita: lamingtons

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
autor

Gogosi simple

Amestecăm laptele cald cu zahărul şi drojdia şi lăsăm să se activeze cam 15 minute, într-un

9 voturi    2 comentarii
nespecificat
autor

Prajitura cu branza si stafide

Punem stafidele intr-un bol cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de rom. Cat timp acestea stau si

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Cea mai importanta si asteptata sarbatoare din viata unui copil este cu siguranta 1 iunie – Ziua Copilului. Cu totii ne amimtim cu drag de copilaria lipsita de griji cand nu aveam alte responsabilitati decat sa ne facem datoria de scolari.

citeste in continuare »

Mancarurile din vremea copilariei sunt un bun prilej de a rememora cea mai frumoasa perioada din viata. Amintirile pline de sentimente nostalgice din acea perioada ne duc cu gandul la bunatatile pe care le savuram cu placere in orice clipa.

citeste in continuare »

Cand vine vorba de copilarie ne amintim cel mai adesea de dulciurile pe care abia asteptam sa le pregateasca mama, dulciurile pe care le mancam aproape fierbinti si cu atata pofta deoarece nu aveam rabdarea necesara pana se raceau.

citeste in continuare »