Tiramisu usor, cu fructe

Ciocolata o topiti pe baie de aburi. Frisca lichida se bate pana isi mentine forma. Mascarpone

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Caprese

Taiem un capat al portocalei, astfel incat sa aiba o suprafata plana, pe care sa stea. O invelim

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Lasagna cu sos bolognese

Preparăm sosul după reţeta de aici (e cel de la spaghete bolognese). Într-o tavă dreptunghiulară

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Salata Cezar

Rupem salata si o asezam pe un platou. Adaugam crutoanele si cascavalul taiat fasii (reteta originala

4 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor
Vezi toate retetele >>

Calzone este un tip de pizza italiana in care aluatul e infasurat peste ingrediente, in forma de semicerc, de regula. Ingredientele folosite in Calzone sunt, de obicei, branza (mozzarella si ricotta), sunca, salam, legume sau chiar oua. Se serveste cu sos marinara cu usturoi si busuioc.

citeste in continuare »

Pizza, precum multe alte feluri de mancare, nu si-a avut originea in tara care e faimoasa pentru aparitia sa, Italia. De fapt, primele variante de pizza dateaza in Grecia antica. Acolo, grecii pregateau o paine mare, rotunda si plata pe care puneau ulei, ierburi si condimente. Rosiile nu fusesera descoperite la acea vreme si de aceea nu faceau parte din reteta.

citeste in continuare »

Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor.
Din punct de vedere culinar, Italia este o tara a incredibilei diversitati. Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta.

citeste in continuare »