Salata de paste cu dovlecei

Legumele le coacem la grill, pe o parte si pe cealalta, apoi le amestecam cu pastele, uleiul, asezonam

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Cuiburi cu spanac

Se fierb spaghettele al dente in apa cu sare si o lingura de ulei. Se scurg si se trec sub un jet

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Piept de pui mediteranean

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă carnea.

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor
Vezi toate retetele >>

Calzone este un tip de pizza italiana in care aluatul e infasurat peste ingrediente, in forma de semicerc, de regula. Ingredientele folosite in Calzone sunt, de obicei, branza (mozzarella si ricotta), sunca, salam, legume sau chiar oua. Se serveste cu sos marinara cu usturoi si busuioc.

citeste in continuare »

Pizza, precum multe alte feluri de mancare, nu si-a avut originea in tara care e faimoasa pentru aparitia sa, Italia. De fapt, primele variante de pizza dateaza in Grecia antica. Acolo, grecii pregateau o paine mare, rotunda si plata pe care puneau ulei, ierburi si condimente. Rosiile nu fusesera descoperite la acea vreme si de aceea nu faceau parte din reteta.

citeste in continuare »

Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor.
Din punct de vedere culinar, Italia este o tara a incredibilei diversitati. Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta.

citeste in continuare »