Salata de paste cu dovlecei

Legumele le coacem la grill, pe o parte si pe cealalta, apoi le amestecam cu pastele, uleiul, asezonam

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Vinete parmezan

Luaţi vinete tinere, care nu au foarte mulţi sâmburi. Tăiaţi-le felii de 1,5 cm, presăraţi

11 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Pizza cu andive si sunca de Praga

Nu ati mai mancat pizza cu andive? Atunci este clar ca trebuie sa incercati aceasta pizza delicioasa,

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Bucatini cu sos de rosii si parmezan

Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita apoi se adauga ceapa si zaharul.Se caleste ceapa pana

11 voturi    3 comentarii
30 min

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Caprese

Taiem un capat al portocalei, astfel incat sa aiba o suprafata plana, pe care sa stea. O invelim

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Zabaglione

Bateti galbenusurile cu zaharul cu mixerul, pana devin pale si isi dubleaza volumul. Puneti la bain

4 voturi    0 comentarii
10 min

Carpaccio de vita

Acest preparat cu radacini italiene reprezinta un  aperitiv simplu, sanatos, consistent si

4 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Pizza Capriciosa

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda.

18 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Bruschetta con pomodoro e aglio selvatico

O reteta foarte usor de facut, care va salveaza cand asteptati musafiri si sunteti in criza de timp.

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Cuiburi cu spanac

Se fierb spaghettele al dente in apa cu sare si o lingura de ulei. Se scurg si se trec sub un jet

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Lasagna cu ciuperci

Incepem sa pregatim sosul bechamel si punem la incalzit laptele. Separat, intr-un vas cu fundul

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Panforte di Sienna

Apa si mierea impreuna cu ciocolata rupta bucatele, le-am pus pe foc sa dea in clocot. Cand au inceput

3 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Biscotti cu migdale si portocale

Am fost inspirata iar de delicata Silvia, amica mea virtuala din San Francisco. A aparut zilele trecute

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
autor

Panna cotta cu gem de capsuni

Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana

2 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Pui cu rozmarin și măsline

Pulpele și pieptul de pui le-am spălat și le-am șters cu un prosop curat, le-am piperat, apoi

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Lasagna cu sos bolognese

Preparăm sosul după reţeta de aici (e cel de la spaghete bolognese). Într-o tavă dreptunghiulară

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Pappardelle porcini

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 7 minute in apa cu sare. Le scoatem

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Paste cu bacon, ciuperci si pesto

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti-le si pastrati o cana din apa scursa. Intr-o

27 voturi    0 comentarii
20 min

Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Piept de pui mediteranean

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă carnea.

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Tiramisu usor, cu fructe

Ciocolata o topiti pe baie de aburi. Frisca lichida se bate pana isi mentine forma. Mascarpone

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Paste primavera

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe punga. Taiem ceapa si ciupercile. Punem ceapa

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Salata Cezar

Rupem salata si o asezam pe un platou. Adaugam crutoanele si cascavalul taiat fasii (reteta originala

4 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Calzone este un tip de pizza italiana in care aluatul e infasurat peste ingrediente, in forma de semicerc, de regula. Ingredientele folosite in Calzone sunt, de obicei, branza (mozzarella si ricotta), sunca, salam, legume sau chiar oua. Se serveste cu sos marinara cu usturoi si busuioc.

citeste in continuare »

Pizza, precum multe alte feluri de mancare, nu si-a avut originea in tara care e faimoasa pentru aparitia sa, Italia. De fapt, primele variante de pizza dateaza in Grecia antica. Acolo, grecii pregateau o paine mare, rotunda si plata pe care puneau ulei, ierburi si condimente. Rosiile nu fusesera descoperite la acea vreme si de aceea nu faceau parte din reteta.

citeste in continuare »

Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor.
Din punct de vedere culinar, Italia este o tara a incredibilei diversitati. Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta.

citeste in continuare »