Salata de paste cu dovlecei

Legumele le coacem la grill, pe o parte si pe cealalta, apoi le amestecam cu pastele, uleiul, asezonam

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Zabaglione

Bateti galbenusurile cu zaharul cu mixerul, pana devin pale si isi dubleaza volumul. Puneti la bain

4 voturi    0 comentarii
10 min

Panna cotta cu gem de capsuni

Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana

2 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Caprese

Taiem un capat al portocalei, astfel incat sa aiba o suprafata plana, pe care sa stea. O invelim

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Biscotti cu migdale si portocale

Am fost inspirata iar de delicata Silvia, amica mea virtuala din San Francisco. A aparut zilele trecute

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
autor

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Pui cu rozmarin și măsline

Pulpele și pieptul de pui le-am spălat și le-am șters cu un prosop curat, le-am piperat, apoi

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Pappardelle porcini

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 7 minute in apa cu sare. Le scoatem

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Salata Cezar

Rupem salata si o asezam pe un platou. Adaugam crutoanele si cascavalul taiat fasii (reteta originala

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Carpaccio de vita

Acest preparat cu radacini italiene reprezinta un  aperitiv simplu, sanatos, consistent si

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Piept de pui mediteranean

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă carnea.

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Panforte di Sienna

Apa si mierea impreuna cu ciocolata rupta bucatele, le-am pus pe foc sa dea in clocot. Cand au inceput

3 voturi    1 comentariu
nespecificat
autor

Lasagna cu ciuperci

Incepem sa pregatim sosul bechamel si punem la incalzit laptele. Separat, intr-un vas cu fundul

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Pizza cu andive si sunca de Praga

Nu ati mai mancat pizza cu andive? Atunci este clar ca trebuie sa incercati aceasta pizza delicioasa,

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Tiramisu usor, cu fructe

Ciocolata o topiti pe baie de aburi. Frisca lichida se bate pana isi mentine forma. Mascarpone

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Lasagna cu sos bolognese

Preparăm sosul după reţeta de aici (e cel de la spaghete bolognese). Într-o tavă dreptunghiulară

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Cuiburi cu spanac

Se fierb spaghettele al dente in apa cu sare si o lingura de ulei. Se scurg si se trec sub un jet

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Vinete parmezan

Luaţi vinete tinere, care nu au foarte mulţi sâmburi. Tăiaţi-le felii de 1,5 cm, presăraţi

9 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Pizza Capriciosa

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda.

16 voturi    4 comentarii
nespecificat
autor

Paste primavera

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe punga. Taiem ceapa si ciupercile. Punem ceapa

1 vot    0 comentarii
nespecificat
autor

Bruschetta con pomodoro e aglio selvatico

O reteta foarte usor de facut, care va salveaza cand asteptati musafiri si sunteti in criza de timp.

1 vot    1 comentariu
nespecificat
autor

Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
autor

Paste cu bacon, ciuperci si pesto

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti-le si pastrati o cana din apa scursa. Intr-o

8 voturi    0 comentarii
20 min

Bucatini cu sos de rosii si parmezan

Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita apoi se adauga ceapa si zaharul.Se caleste ceapa pana

11 voturi    3 comentarii
30 min

Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor.
Din punct de vedere culinar, Italia este o tara a incredibilei diversitati. Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta.

citeste in continuare »

Cand ne gandim la mancaruri italienesti, ne gandim la paste. Cu peste 600 de tipuri existente in lume, pastele sunt, probabil, cele mai versatile mancaruri italiene.

citeste in continuare »

Cand nu stii ce sa mai gatesti, pizza vine ca o salvare. Fie ca o comanzi, fie ca decizi sa o prepari chiar tu, pizza e un fel de mancare simplu si delicios. Cu toate acestea, pizza e mult mai complexa decat pare si nici nu ai putea ghici cat de multe tipuri de retete de blat, sos sau toppinguri exista!

citeste in continuare »