autor:

»

Casa Vlad Dracul

Sighisoara - Str. Cositorarilor nr. 5, loc. Sighisoara, jud. Mures

Alte restaurante din zona

Casa Vlad Dracul este situat in inima renumitului burg medieval Sighisoara, in imediata vecinatate a Turnului cu Ceas.

Casa Vlad Dracul este unul din cele mai cunoscute, cautate si apreciate monumente istorice de catre turistii romani si straini, de care se leaga legenda lui Dracula.
In aceasta casa a locuit intre anii 1431 - 1435 domnitorul Vlad Dracul. In acea epoca, Vlad Dracul bate monede care aveau pe revers un dragon, aversul avand un vultur, ca cel de pe pecetea Sa Domneasca.
Ca marturie a trecerii prin aceasta casa, este fresca cu chipul sau, ce dateaza din secolul XV, care se afla in salonul medieval al restaurantului, fiind de altfel si singurul portret existent al domnitorului.

In saloanele restaurantului, cu o capacitate de 130 locuri, se pot servi specialtati ale bucatariei internationale, cat si specialitatea casei "Gustarea Printului Dracula" alaturi de palinca ardeleneasca si renumitul vin "Vampire".
La parterul restaurantului se afla o crama cu o capacitate de 40 locuri unde se poate servi atat masa cat si o bere din halbe similare cu cele din care bea printul.
Restaurantul mai dispune si de doua terase cu o capacitate de 60 locuri.
 • 5 impresii despre restaurantul Casa Vlad Dracul • Poza (optional)
  Recomand acest restaurant

 • Marian , 03 Decembrie 2012

  Nu as recomanda acest restaurant datorita preparatelor care lasa de dorit, servirea fiind de asemenea una mediocra. Preturile insa sunt unele dintre cele mai mari din cetate....pacat de pozitionarea lui.

 • Loredana , 28 Iulie 2011

  Preturi foarte foarte mari. Nici nu am apucat sa comand. Imi pare rau insa pentru ca decorul era deosebit.

 • Boian Bianca , 11 Mai 2010

  Draga b, nu am lucrat niciodata la restaurantul "Casa Vlad Dracul". Tot ce am scris inainte sustin si acum, ba mai mult, daca e sa aleg acum un restaurant sa servesc masa la Sighisoara, tot restaurantul"Casa Vlad Dracul" ar fi. A fost si este cel mai bun restaurant in materie de preparate culinare cu un personal de servire foarte dragut.(Pacat ca merg foarte rar la Sighisoara)

 • b , 22 Februarie 2010

  si tu probabil lucrezi la ei ....un singur comentariu...las-o asa...

 • Boian Bianca , 25 Noiembrie 2009

  Atmosfera imbietoare, foarte mult bun gust, servire ireprosbila, profesionalism, preparate gustoase romanesti si internationale care pot satisface si cele mai pretentioase gusturi (si acum imi aduc aminte cat de bun si savuros era totul), preturi pe masura serviciilor. Exceptional!

Mancare

Preturi

Serviciu

Informatii

 • Specific:
  International, Romanesc
 • Adresa:
  Str. Cositorarilor nr. 5, loc. Sighisoara, jud. Mures
 • Oras:
  Sighisoara
 • Telefon:
  40-(0)265-77 15 96 / 0744-51 81 08
18 din
Sighisoara

Casa Iurca

2 comentarii

Specific International