»

Cuvinte cautate "cozonac-stafide"

Retete culinare
  • Panettone

    1. Într-o crăticioară încălziţi laptele cu 1 lingură de zahăr, pe foc mic până pe la 45°C. Mutaţi într-un castron mai mare

    2 comentarii

  • Cozonac cu nuci, migdale si stafide

    Cozonac cu nuci, migdale si stafide

    Aluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit

    2 comentarii

  • Cozonac cu nuca si stafide

    Cozonac cu nuca si stafide

    Povestea acestui cozonac si probabil a tuturor cozonacilor pufosi din lume, incepe pe 23 decembrie. Intr-o "copaie" am lasat ouale,

    0 comentarii

  • Branzoici

    Branzoici

    Faina o cernem si o asezam intr-un vas . Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina

    4 comentarii

  • Cozonac cu stafide si rahat

    Cozonac cu stafide si rahat

    Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte cald cu 1-2 linguri de zahar si cateva

    15 comentarii

  • Cozonac coronita

    Cozonac coronita

    aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care turnam un pic de lapte caldut si presaram

    7 comentarii

  • Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

    Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

    Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un

    0 comentarii

  • Pasca cu branza dulce si stafide

    Pasca cu branza dulce si stafide

    Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut. Aluatul se imparte astfel:odata

    18 comentarii

  • Cozonac din...bile

    Cozonac din...bile

    Drojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele

    8 comentarii

  • Cozonac

    Cozonac

    Se incalzeste putin laptele si se dizolva zaharul in el. Se adauga si coaja de lamaie. Separat, se amesteca drojdia cu o parte din

    7 comentarii

  • Cozonac pufos de post

    Cozonac pufos de post

    1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam

    2 comentarii

  • Tort aromat

    Tort aromat

    Blat alb: 6 oua 250 gr zahar 300 gr faina 10 linguri de apa fiarta 1 praf de copt Un praf de sare Zeama de lamaie Coaja de

    2 comentarii

  • Cozonaci de Paste

    Cozonaci de Paste

    Pentru meniul meu pascal, am ales la desert cozonacii traditionali cu nuca. Mod de preparare: Se pregateste maiaua: se farama drojdia

    2 comentarii

  • Cozonac-trandafir cu unt

    Cozonac-trandafir cu unt

    Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar

    1 comentariu

  • Pasca cu branza si stafide

    Pasca cu branza si stafide

    Branza de vaci o amestecam cu sarea, zaharul, ouale si esenta de vanilie. Dupa ce am omogenizat bine totul adaugam si stafidele pe care

    0 comentarii

  • Cozonac moldovenesc

    Cozonac moldovenesc

    Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa

    14 comentarii

  • Cozonac

    Cozonac

    Se moaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul) si o lingurita de

    3 comentarii

  • Cozonac

    Cozonac

    Se cerne faina intr-un vas mare si se adauga praful de sare amestecand. Separat laptele se fierbe cu putina sare, iar dupa ce este dat

    3 comentarii

  • Cozonac cu nuca

    Cozonac cu nuca

    Aluatul : Inainte de a prepara aluatul de cozonac, se cerne faina intr-un lighean si se lasa descoperita timp de 1-2 ore intr-o

    3 comentarii

  • cozonac

    cozonac

    ingredientele -FARA FAINA doar 4 linguri(restul de faina dupa dospire) se amesteca si se lasa sa stea la cald O ORA . apoi se adauga

    2 comentarii

  • Cozonac cu stafide

    Cozonac cu stafide

    Inainte de a porni la lucru trebuie sa mentionam ca cozonacul traditional romanesc este greu de realizat. Se freaca pina la dizolvare

    1 comentariu

  • COZONAC KUGELHUPF

    COZONAC KUGELHUPF

    Frecati 250 g unt, pana se face spuma. Adaugati pe rand si 10 galbenusuri, 10 linguri de faina cernuta si 8 linguri de lapte caldut

    1 comentariu

  • COZONAC

    COZONAC

    Se face aluatul din faina, laptele si drojdia amestecate bine, sa nu fie prea moale, se opareste cu 1\2 cana ulei, se framanta pana

    1 comentariu

  • Cozonac domnesc: pas cu pas

    Cozonac domnesc: pas cu pas

    Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti

    27 comentarii

  • Cozonaci cu nuca si rahat

    Cozonaci cu nuca si rahat

    Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele dulce cu iaurtul sa se incalzeasca

    43 comentarii

  • COZONAC ARDELENESC  - ENY  -

    COZONAC ARDELENESC - ENY -

    Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul cu

    14 comentarii

  • Cozonac Radauti

    Cozonac Radauti

    De cu seara punem in ouale batute o lingurita de sare si se da la rece.Tot seara punem in lapte 1 praf scortisoara,esenta de rom si

    2 comentarii

  • Cozonac cu stafide

    Cozonac cu stafide

    Coaja de lamaie se lasa la inmuiat in lapte 5 minute. Se prepara maia din drojdia lichefiata, 200 ml lapte si 2 linguri de zahar.

    0 comentarii

  • Tiramisu (varianta fara oua)

    Tiramisu (varianta fara oua)

    Pentru perioada Sarbatorilor, va propun sa ne abatem putin de la Tiramisu rețeta originală si sa incercam varianta fara oua, usoara

    0 comentarii

  • Budinca de cozonac

    Budinca de cozonac

    Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate pune si coaja de portocala, pentru

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
Revista blogurilor
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta
Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

Am pregătit aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, sunt umplute cu cremă de cafea, în interior au trufă crocantă

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Biscuiti cu parmezan
Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cookie Settings