2 salate ciudate, dar minunate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
2 salate ciudate, dar minunate

Ingrediente

  • Varianta 1:
  • 2 andive
  • 1 fâşie de ardei roşu
  • Câteva frunze de salată
  • 1 portocală mare
  • Ulei de măsline
  • muştar
  • Brânză cu mucegai
  • 1 iaurt natur mic
  • Suc de lămâie
  • Piper
  • Puţin oţet balsamic
  • Varianta 2:
  • 4 andive
  • 2 portocale
  • 1 grepfrut
  • 1 iaurt natur
  • Resturi de friptură de pui sau peşte afumat
  • Stafide
  • 3 nuci
  • Muştar
  • Ulei
  • Suc de lămâie

Mod de preparare

Tăiaţi partea amară andivelor, apoi le tăiaţi feliuţe. La fel procedaţi cu carnea. Stafidele le puneţi de la început în sucul de la o portocală şi le adaugaţi în bol. Nucile tăiate sau zdrobite se adaugă, iar de la fructe se scoate partea albă si se taie dupa dorinţă.

Faceţi un sos din muştar, ulei, iaurt, suc de lămâie, puţin piper sau altă mirodenie dorită şi amestecaţi în salată.

La prima variantă, adăugaţi putin oţet balsamic şi brânza deasupra. Puteţi presăra şi verdeaţă dacă doriţi.

Sunt aparent ciudate, dar minunate şi gustoase, destul de light! Bune după sărbători!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise