Ingrediente
12 cartofi mari, 2 oua, 50 gr margarina, lapte cit sa iasa un piure mai tarisor, sare,piper negru macinat,nucusoara cam un virf de lingurita(bun), faina, albusul de la cele doua oua, si pesmet
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 15 min
9 voturi
Mod de preparare
Incepem cu cartofii pe care se curata si se pun la fiert cu un praf de sare,taiati in doua,si se lasa cca.30-35' dupa care se scurg foarte bine de apa si se adauga margarina,laptele un pic caldut,galbenusurile si nucusoara.Se piseaza bine si se da la rece pt o oara sau doua dupa care luam la prelucrat,aici se gaseste o masina de facut dar eu prefer sa le minuiesc in mina,Dupa ce am terminat de dat forma lunguiata sau rotunde,le dam prin faina apoi prin albusul batut cu o lingura de apa si apoi prin pesmet.Se lasa crochetele o ora sa se usuce bine si apoi o noapte in congelator.Se pot frige in tigaie cu mult ulei si foarte bine incins dar eu folosesc fripteoza pusa la 180 de grade.Din cei 12 cartofi ies citeva bune crochete asa ca puteti sa faceti cite aveti nevoie si restul sa le lasati in congelator,nu se intimpla nimic.Cind sunt bine rumenite le scoateti pe o hirtie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei.
Pofta buna!!!
Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011
Minunat,salvat...musai incercat....felicitari
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011
Ce bunãtate!!! foarte bine ti-au iesit, trebuie sã fac si eu :)
Czompa (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011
Arata foarte bine, sper sa-mi iasa si mie la fel de bine. Salvez reteta! te mai asteptam cu retete din astea
Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011
Apsolut delicioase. *****
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011
o bunatate...salvata...trebuie sa o incerc, mai ales ca ne plac foarte mult preparatele din cartofi! Felicitari!