autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Afumaturi pentru Craciun

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 ianuarie 2020

Ingrediente
-ceafa de porc, -muschi de porc, -costita de porc, -slanina de porc, -rasol de porc, -sare dupa gust,este bine sa nu exagerati, -piper macinat, -usturoi facut mujdei, -oregano, -rozamrin, -foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 8h

0 voturi

Mod de preparare

Imi plac obiceiurile stramosesti si imi place sa le pastrez cu sfintenie si sa le duc mai departe. Anul aceasta de ajun am pregatit ca in fiecare an afumaturi pentru sarbatorile de iarna!

Mod de preparare:

Intr-un vas mare se presoara sare, piper, mujdei de usturoi, oregano, rozmarin, foi de dafin, se asaza un rand de carne, iarasi un rand de condimente si sare si tot asa, pana la terminare si se da vasul intr-o incapere rece pentru cel putin o saptamana, asa carnea isi va trage sare si condimente si se va aromatiza.

Se pregatesc lemne de esenta tare, cires,stejar si cateva crengute de cetina verde.

Se asaza carnea in afumatoare si se da foc si fum si din cand in cand se baga cateva crengute de cetina,asta ca sa prinda o aroma deosebita.Se sta langa afumatoare cam o zi intreaga si se pregateste afumatura sa iasa bine.Din cand in cand se mai gusta si se mai racoreste cu cate un paharut de tuica de casa,asta ca sa incalzeasca sufletele si atmosfera.Dupa o zi minunata se lasa afumatura in afumatoare pe tot parcursul iernii sau pana se termina de consumat,asa ea se va usca si va fi extraordinar de buna.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Afumaturi pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chec cu gris si nuci

Chec cu gris si nuci

Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de a-l aduce pana la fierbere) , untul (pana se

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Retete de Craciun
Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

-Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma

30 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

8h

0 voturi

Ingrediente

  • -ceafa de porc
  • -muschi de porc
  • -costita de porc
  • -slanina de porc
  • -rasol de porc
  • -sare dupa gust,este bine sa nu exagerati
  • -piper macinat
  • -usturoi facut mujdei
  • -oregano
  • -rozamrin
  • -foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

242 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

0 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Saleuri de casa (reteta II)
Cookie Settings