"Aish Saraya"( "Eish Saraya")

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
"Aish Saraya"( "Eish Saraya")

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -10 bucati de paine toast
  • Pentru siropul de zahar
  • -1 cana de zahar
  • -1 cana de apa
  • -1 lingura de apa de roze
  • -1 lingura de apa de flori de portocal
  • -sucul de la ½ de lamaie
  • Pentru caramel
  • -1 cana de apa
  • -1 cana de zahar
  • Pentru budinca
  • -1 litru de lapte
  • -4 linguri cu varf de amidon de porumb
  • -4 linguri de zahar
  • -2 linguri de apa de roze
  • -2 linguri de apa de flori de portocal
  • Pentru decor
  • -fistic zdrobit
  • -migdale(optional)
  • -cirese confiate(optional)

Mod de preparare

“Aish Saraya” ( sau “Eish Saraya”) este un desert specific tarilor arabe; originea si numele sunt disputate.

In dialectul egiptean “aish” inseamna paine, “saraya” palat,serai;deci numele s-ar traduce “painea seraiului(palatului)”.

In limba araba “aish” inseamna viata, deci traducerea numelui ar fi “viata la serai(palat)”.

Oricum este un desert delicious ( si foarte, foarte dulce!!!!!!!!)aromat si aspectuos care este usor de preparat.

La “ Aspirin day” organizata de firma Bayer am mancat “Aish Saraya” la restaurantul Vila Mediteraneo de la Marriott- Amman si mi s-a facut o pofta!!!!!!!!!!!!!Era si foarte minutios si apetisant decorata.

Preparare

Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie.

Caramelul

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta.

Se aseaza feliile de paine in forma de tarta.

Siropul de zahar

Se pune la fiert la foc mic zaharul cu apa si sucul de lamaie ; se fierbe pana se ingroasa putin , apoi se adauga apa de roze si apa de flori de portocal.

Se toarna uniform peste painea prajita.

Budinca

Se pune laptele si zaharul la fiert, pastrand cca 150 ml de lapte,care se amesteca bine cu amidonul.

Cand laptele incepe se fiarba se adauga amidonul dizolvat in laptele rece; se amesteca incontinuu la foc mediu.

Cand budinca incepe sa fiarba se mai lasa cca 2-3 minute pana se intareste.

Se toarna peste painea cu sirop de zahar.

Se decoreaza dupa preferinta.

Se lasa la frigider 3-4 ore.

Se serveste rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise