Alba ca zapada

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Alba ca zapada

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri lapte,
  • 9 linguri ulei,
  • 3 pliculete zahar vanilat,
  • sare,
  • 1 lingurita amoniac,
  • faina cat cuprinde;
  • Crema:
  • o cana lapte fiert,
  • 6 linguri faina,
  • 1 1/2 cana de zahar,
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule

Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine .

Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.

Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi crema racita cu pachetul de margarina.Se adauga esenta de rom sau ce esente doriti.

Se umplu foile.

Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.

Se lasa sa steie o zi, se seveste a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise