Se face aluatul, din ingredientele amintite, se lasa aluatul sa se odihneasca cca 20 minute. Dupa aceea se fac din el 5 foi, care se coc pe spatele tavii (presarata cu faina), la foc mijlociu cca 10 minute. Nu trebuie sa-si schimbe culoarea. Se lasa, una peste alta, pina a doua zi.
Dupa cam 24 de ore, se face crema: laptele cu faina se fierb, cind da in clocot,s e mai fierbe citeva secunde (se face o ciulama), se ia de pe foc si imediat se pune zaharul, se amesteca pina se topeste zaharul. Cind e aproape rece, untul se freaca spuma, apoi i se adauga ciulamaua, incetul cu incetul, mestecind tot timpul.
Se pune apoi, coaja si zeama de lamaie, se amesteca bine.
Cu aceasta crema, se umplu foile, se pun pe un platou, se preseaza cu ceva greu, (tavi, oale, ce ai la-ndemina), se lasa asa inca aproximativ 24 de ore, dupa care se taie romburi. Se serveste presarat cu zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii