Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina. aluatul trebuie sa nu se mai lipeasca de degete si sa arate ca o bila, dupa care trebuie impartit in 3 bilute mai mici. Se intind foile si se coc pe rand pe fundul tavii tapetata cu faina. Se lasa aproximativ 10min, pana se rumenesc putin pe margine.
Crema: Se pun la foc mic margarina taiata cubulete, zaharul si ouale si se amesteca in continuu. Dupa ce se topesc margarina si zaharul se adauga faina treptat. Dupa ce scapati de cocoloase (daca se formeaza, la mine nu s-au facut pt ca am amestecat fara oprire) se adauga laptele. O sa devina o compozitie foarte fluida (recunosc, eu m-am speriat si am crezut ca nu se mai ingroasa, dar am continuat sa amestec) si usor, usor a inceput sa se ingroase. Dupa ce am rasuflat usurata ca in sfarsit a iesit asa cum imi doream am adaugat si esenta de vanilie.
Dupa ce s-a racit putin, am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie si era gata, gata sa nu mai am ce sa mai pun intre foi; iese o crema foarte buna. Am pus stratul de jos crema alba si in urmatorul strat am pus cacao. Dupa aceea am lasat-o la presat peste noapte, iar a doua zi s-a mancat imediat.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii