Alba ca zapada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Alba ca zapada

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -2 oua
  • -7 linguri de lapte
  • -7 linguri de ulei
  • -7 linguri de zahar
  • -1 plic amoniu pt prajituri
  • -faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • -2 oua
  • -1 pachet margarina "Unirea"
  • -1l lapte
  • -8 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 cana de zahar
  • -esenta
  • -zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina. aluatul trebuie sa nu se mai lipeasca de degete si sa arate ca o bila, dupa care trebuie impartit in 3 bilute mai mici. Se intind foile si se coc pe rand pe fundul tavii tapetata cu faina. Se lasa aproximativ 10min, pana se rumenesc putin pe margine.

Crema: Se pun la foc mic margarina taiata cubulete, zaharul si ouale si se amesteca in continuu. Dupa ce se topesc margarina si zaharul se adauga faina treptat. Dupa ce scapati de cocoloase (daca se formeaza, la mine nu s-au facut pt ca am amestecat fara oprire) se adauga laptele. O sa devina o compozitie foarte fluida (recunosc, eu m-am speriat si am crezut ca nu se mai ingroasa, dar am continuat sa amestec) si usor, usor a inceput sa se ingroase. Dupa ce am rasuflat usurata ca in sfarsit a iesit asa cum imi doream am adaugat si esenta de vanilie.

Dupa ce s-a racit putin, am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie si era gata, gata sa nu mai am ce sa mai pun intre foi; iese o crema foarte buna. Am pus stratul de jos crema alba si in urmatorul strat am pus cacao. Dupa aceea am lasat-o la presat peste noapte, iar a doua zi s-a mancat imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise