autor:

Ioana

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
&ndash 10 linguri lapte, &ndash 10 linguri zahar, &ndash 10 linguri ulei, &ndash 1 lingurita amoniac stins in otet, &ndash 2 oua, &ndash un praf de sare, &ndash faina cat cuprinde, , Crema:, &ndash 1 litru lapte, &ndash 8 linguri rase faina, &ndash 6 linguri rase zahar, &ndash zeama si coaja de la o lamaie, &ndash o esenta de vanilie sau rom, &ndash 200 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune faina si se framanta un aluat potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat este tava de mare).



Foile se coc pe dosul tavii, presarate cu faina.Se amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert se adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. Se lasa sa fiarba pana cand compozitia se dezlipeste usor de vas, dupa care se lasa la racit, amestecand din cand in cand.



Atunci cand se racoreste, punem untul (la temperatura camerei) putin cate putin, amestecand energic . La urma se adauga si zeama de lamaie, esenta de vanilie sau de rom, dupa preferinta.



Prajitura se asambleaza astfel: se pune o foaie in tava si se repartizeaza crema uniform, pana se termina toate foile si crema. Se lasa apoi la rece, in frigider pana a doua zi cand o putem taia in romburi si pudra cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

15 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Tort Alba ca Zapada

Tort Alba ca Zapada

Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie,

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • &ndash 10 linguri lapte
  • &ndash 10 linguri zahar
  • &ndash 10 linguri ulei
  • &ndash 1 lingurita amoniac stins in otet
  • &ndash 2 oua
  • &ndash un praf de sare
  • &ndash faina cat cuprinde
  • Crema:
  • &ndash 1 litru lapte
  • &ndash 8 linguri rase faina
  • &ndash 6 linguri rase zahar
  • &ndash zeama si coaja de la o lamaie
  • &ndash o esenta de vanilie sau rom
  • &ndash 200 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se spala bine in apa rece, se curata si se taie in bucati de 3,5 cm. Se lasa 10

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos