Alba ca zapada-reteta de la mama

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Alba ca zapada-reteta de la mama

Ingrediente

  • 1 ou
  • 80 gr margarina sau unt
  • 1/2 cana de lapte
  • 1 lingura amoniac
  • 4 linguri de zahar
  • faina cit cuprinde
  • Crema:1l lapte,6 linguri faina, 6-10 linguri zahar
  • 2:250 gr zahar pudra;250gr unt,coaja de la o lamâie si zeama de la doua lamâii.

Mod de preparare

Se amesteca oul cu zaharul,se incalzeste un pic laptele in care dizolvam amoniacul si apoi punem faina si untul topit si se framînta pina iese un aluat ce nu ramine pe mîini.Se fac 4 foi ce le coacem pe funtul tavii.

Crema;1:cele 6 linguri de faina le amestecam cu citeva linguri de lapte iar restul il punem pe foc,cind incepe sa se incalzeasca adaugam faina inmuiata si stam cu telul tot timpul ca sa nu se prinda pe fundul oalei.Dupa ce da doua clocote o luam de pe foc si adaugam zaharul si chiar un pic de zahar vanilat.

2:Se freaca cele 250 gr de unt sau margarina cu 250 gr de zahar,coaja de la o lamâie si punem peste prima crema adaugind zeama de la doua lamâii.

Se pune prima foaie si punem un strat de crema continuiind pîna la ultima foaie,lasam asa peste noapte in frigider pentru ca foile sa se inmoaie si a doua zi le taiem in forma ce o dorim si pudrindule cu zahar praf.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise