Se amesteca oul cu zaharul,se incalzeste un pic laptele in care dizolvam amoniacul si apoi punem faina si untul topit si se framînta pina iese un aluat ce nu ramine pe mîini.Se fac 4 foi ce le coacem pe funtul tavii.
Crema;1:cele 6 linguri de faina le amestecam cu citeva linguri de lapte iar restul il punem pe foc,cind incepe sa se incalzeasca adaugam faina inmuiata si stam cu telul tot timpul ca sa nu se prinda pe fundul oalei.Dupa ce da doua clocote o luam de pe foc si adaugam zaharul si chiar un pic de zahar vanilat.
2:Se freaca cele 250 gr de unt sau margarina cu 250 gr de zahar,coaja de la o lamâie si punem peste prima crema adaugind zeama de la doua lamâii.
Se pune prima foaie si punem un strat de crema continuiind pîna la ultima foaie,lasam asa peste noapte in frigider pentru ca foile sa se inmoaie si a doua zi le taiem in forma ce o dorim si pudrindule cu zahar praf.
Pofta buna!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii