Albinute pe ciocolata

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie
Albinute pe ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 116 g ciocolata
  • - 250 g zahar brun
  • - 230 g unt moale
  • - 130 g miere
  • - 2 oua
  • - 162 g faina
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1 lingura cu varf cacao
  • - 250 ml apa clocotita
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 60 ml apa
  • - 170 g miere
  • - 175 g ciocolata
  • - 70 g zahar pudra
  • Pentru albine:
  • - martipan galben
  • - fulgi de migdale

Mod de preparare

Toate ingredientele vor fi scoase din frigider cu citeva ore inainte de a incepe prepararea prajiturii ; ciocolata pentru blat se va topi; cuptorul se preincalzeste.

In robotul de bucatarie am amestecat zaharul cu untul, am adaugat mierea, un ou, o lingura de faina, al doilea ou, inca o lingura de faina, ciocolata moale, apa clocotita, restul de faina amestecata cu bicarbonat si cacao (in tot acest timp am lasat robotul in viteza 3). Aluatul rezultat va fi lichid, se va turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor.

Prajitura se lasa in cuptor intre o ora - o ora jumate, si se verifica stadiul coacerii numai dupa 45 minute si daca aceasta este prea prajita deasupra, dar nu este coapta, se acopera partea de sus cu folie de aluminiu si se verifica tot la 15 minute.

Ciocolata pentru glazura se rade.

Pentru prepararea glazurii se pune intr-o cratita apa si mierea; se pune pe foc, la flacara mica, se adauga zaharul pudra, iar dupa ce acesta s-a dizolvat se ia de pe foc, se adauga ciocolata amestecand energic cateva minute pana v-a rezulta o glazura groasa ca o smantana.

Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, acesta va fi lipicioasa, dar nu va faceti probleme, dupa doua ore pusa la rece aceasta se va intari si va avea un luciu minunat.

Pentru albinute am folosit martipan galben si fulgi de migdale. Am luat o bucata mica din masa de martipan si am facut un rulou, am taiat ruloul de martipan in bucati de aproximativ 25 mm, am format corpul albinutelor, cu partea din fata usor conica; cu ajutorul unei scobitori am trasat cate trei dungi de glazura de ciocolata pe fiecare iar la sfarsit am atasat cate doua \"aripioare\" de fulgi de migdale pe fiecare corp de albinuta.

Am taiat prajitura si pe fiecare bucata (au fost 14 buc.) am pus cate o albinuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise