autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged simplu (pentru placinta cu branza, placinta cu mere, saleuri, cornulete, foi de cremsnit)

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
340 gr faina (foarte exact), , 250 gr margarina, , 100 gr apa in care se introduce 1 lingura otet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

770 voturi

Mod de preparare

Se framanta bine toate ingredientele. Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta. Se foloseste in scopul dorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged simplu (pentru placinta cu branza, placinta cu mere, saleuri, cornulete, foi de cremsnit)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu gem

Placintele cu gem

Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute

63 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nucă şi rahat

Cozonac cu nucă şi rahat

rojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte

6 voturi    3 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • marcelica

    marcelica (Chef de cuisine):

    Este un aluat grozav.Il fac aproape in fiecare samptamana.toata familia il adora.recomand cu incredere

  • felicia

    felicia (Bucatar sef):

    e foarte uşoara şi frageda...am facut-o cu branza, dar am sa incerc şi cu mere şi sa fac cornulete.. e o reteta extraordinara...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Aluatul e super.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Vaduva , 06 aprilie 2017

    este foarte frageda si buna,multumesc frumos.

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 01 ianuarie 2015

    ei,lasa,a vrut sa zica ml...mai gresim cateodata! Nu punem si bicarbonat sau praf de copt?

  • Fara foto

    Mihaela Stana , 02 august 2014

    fraget

    • Fara foto

      Dariusmihaimery Bogatoiu , 19 aprilie 2014

      ei,lasa,a vrut sa zica ml...mai gresim cateodata! Nu punem si bicarbonat sau praf de copt?

    • Fara foto

      Bogatoiu Alinelenastefi , 18 aprilie 2014

      foarte simplu

    • Fara foto

      Mihai Moldovan , 07 martie 2014

      f.b

    • Fara foto

      mary , 16 octombrie 2013

      fara praf de copt?!!

    • Fara foto

      Geo Chitu , 04 octombrie 2013

      waw

    • Fara foto

      Oana , 18 iunie 2013

      Aluatul dupa ce este facut trebuie pus in congelator sau doar in frigider ? scz pt intrebare :(

    • Fara foto

      Denise Alina Galea Casabalian , 17 mai 2013

      o sa incerc si eu.

    • Fara foto

      ROVANA (Bucatar) , 29 noiembrie 2012

      ALUATUL PT PLACINTA SE FACE FARA DROJDIE

    • marcelica

      marcelica (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      ador aluatul asta si sotul meu mananca o tava odata indiferent ce umplutura pun.e usor ieftin si foarte rapid .recomand cu desavirsire

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Aluatul e super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Am sa o incerc si apoi voi veni cu comentariile necesare.

    • Fara foto

      Dana , 10 septembrie 2009

      Eu stiu si folosesc o varianta un pic altfel : 1 pachet margarina se pune intr-un vas ,se taie eventual in cuburi mai mici;un praf sare;un pachet praf de copt.Se toarna peste acestea 9 linguri(atat)de apa fierbinte;se adauga 1 lingura de otet si zahar vanilat.Se framanta bine cu faina cit cuprinde sa iasa un aluat consistent,dar nu tare(deci faina aproximativ 600-700 gr.) Il impart in doua si fac din el doua foi .Una o asez la baza in tava de copt si pun umplutura pe care doresc sa o folosesc atunci(branza de vaci preparata cu ou,zahar,esente;mere rase,magiun si miez de nuca).Deasupra asez a doua foie,o lipesc bine pe margini de prima;cu o furculita intep toata foaia si dau la cuptor.Iese un desert placut si usor de consumat si de copii si de adulti. Apropo :cind este gata,tai in patratele,presar zahar pudra(cu zahar vanilat).

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Asa este: se lasa pentru a doua zi, pentru fragezire. Dar, acum multi ani in urma, mama facea cremsnit si o lasa pe a II-a zi, preparata de-a-ntregul (cu crema). Am mai scris, mama gateste minunat. Nu e numai parerea mea!

    • Fara foto

      gina , 16 martie 2009

      Nu se pune sare in aluat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

770 voturi

Ingrediente

  • 340 gr faina (foarte exact)
  • 250 gr margarina
  • 100 gr apa in care se introduce 1 lingura otet.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Mihaela Vaduva

este foarte frageda si buna,multumesc frumos.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Knedla - reteta slovaca