Ingrediente
340 gr faina (foarte exact), , 250 gr margarina, , 100 gr apa in care se introduce 1 lingura otet.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
788 voturi
autor:
Prima pagina » Retete Culinare » Aluaturi si Foietaje
Ingrediente
340 gr faina (foarte exact), , 250 gr margarina, , 100 gr apa in care se introduce 1 lingura otet.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
788 voturi
marcelica (Chef de cuisine):
Este un aluat grozav.Il fac aproape in fiecare samptamana.toata familia il adora.recomand cu incredere
felicia (Bucatar sef):
e foarte uşoara şi frageda...am facut-o cu branza, dar am sa incerc şi cu mere şi sa fac cornulete.. e o reteta extraordinara...
constanta proca (Chef de cuisine):
Aluatul e super.
Mihaela Vaduva , 06 aprilie 2017
este foarte frageda si buna,multumesc frumos.
Dobrin Mariana , 01 ianuarie 2015
ei,lasa,a vrut sa zica ml...mai gresim cateodata! Nu punem si bicarbonat sau praf de copt?
Mihaela Stana , 02 august 2014
fraget
Redusa
1h
788 voturi
Dariusmihaimery Bogatoiu , 19 aprilie 2014
ei,lasa,a vrut sa zica ml...mai gresim cateodata! Nu punem si bicarbonat sau praf de copt?
Bogatoiu Alinelenastefi , 18 aprilie 2014
foarte simplu
Mihai Moldovan , 07 martie 2014
f.b
mary , 16 octombrie 2013
fara praf de copt?!!
Geo Chitu , 04 octombrie 2013
waw
Oana , 18 iunie 2013
Aluatul dupa ce este facut trebuie pus in congelator sau doar in frigider ? scz pt intrebare :(
Denise Alina Galea Casabalian , 17 mai 2013
o sa incerc si eu.
ROVANA (Bucatar) , 29 noiembrie 2012
ALUATUL PT PLACINTA SE FACE FARA DROJDIE
marcelica (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011
ador aluatul asta si sotul meu mananca o tava odata indiferent ce umplutura pun.e usor ieftin si foarte rapid .recomand cu desavirsire
constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Aluatul e super !
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
Am sa o incerc si apoi voi veni cu comentariile necesare.
Dana , 10 septembrie 2009
Eu stiu si folosesc o varianta un pic altfel : 1 pachet margarina se pune intr-un vas ,se taie eventual in cuburi mai mici;un praf sare;un pachet praf de copt.Se toarna peste acestea 9 linguri(atat)de apa fierbinte;se adauga 1 lingura de otet si zahar vanilat.Se framanta bine cu faina cit cuprinde sa iasa un aluat consistent,dar nu tare(deci faina aproximativ 600-700 gr.) Il impart in doua si fac din el doua foi .Una o asez la baza in tava de copt si pun umplutura pe care doresc sa o folosesc atunci(branza de vaci preparata cu ou,zahar,esente;mere rase,magiun si miez de nuca).Deasupra asez a doua foie,o lipesc bine pe margini de prima;cu o furculita intep toata foaia si dau la cuptor.Iese un desert placut si usor de consumat si de copii si de adulti. Apropo :cind este gata,tai in patratele,presar zahar pudra(cu zahar vanilat).
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009
Asa este: se lasa pentru a doua zi, pentru fragezire. Dar, acum multi ani in urma, mama facea cremsnit si o lasa pe a II-a zi, preparata de-a-ntregul (cu crema). Am mai scris, mama gateste minunat. Nu e numai parerea mea!
gina , 16 martie 2009
Nu se pune sare in aluat?