Reteta de aluat pentru coji de nuci. Cum se face reteta de aluat pentru coji de nuci.
Intr-un bol punem untura si untul lasate la temperatura camerei. Le amestecam cu un tel sau mixer cat sa se omogenizeze. Incorporam si zaharul pudra, sarea si vanilia. Apoi adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final punem faina (nu toata odata) si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios. Il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la rece 1 ora.
Apoi formam bilute a cate 5 grame una si le coacem in forma.
Crema este foarte usor de preparat. Intai rumenim putin nucile in cuptor sau intr-o tigaie, pe foc. Le lasam sa se raceasca si le macinam.
Intr-un vas punem smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata si lasam pe foc pana se topeste ciocolata. Luam vasul de pe foc, adaugam nucile macinate, lasam sa se raceasca foarte bine si putem umple nucile.
Mai am si alta reteta mai vehe de crema, dar eu nu o mai fac pentru ca are foarte mult unt. Este crema pe baza de unt, zahar pudra, cacao, nuci macinate si rom, plus resturile care raman dupa curatarea cojilor.
Pofta buna si spor la treaba!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii