Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 500g faina
  • 250g unt din frigider
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200g zahar

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron, untul din frigider, se taie cuburi, se faramiteaza cu faina, pana devine nisipos, se adauga zaharul, lamaia rasa, ouale si se framanta totul bine, se formeaza un aluat care se infasoara intr-o falie de plastic, se odihneste in frigider timp de o ora.

Se pot face biscuiti, crostate, tarte, se pot umple cu marmelate sau creme diverse.

Biscuitii se coc 10-15 min la 180°C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise