Autor:
vera (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009
Ingrediente
4 galbenusuri, 500g faina, 250g unt din frigider, coaja rasa de la o lamaie, 200g zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron, untul din frigider, se taie cuburi, se faramiteaza cu faina, pana devine nisipos, se adauga zaharul, lamaia rasa, ouale si se framanta totul bine, se formeaza un aluat care se infasoara intr-o falie de plastic, se odihneste in frigider timp de o ora.
Se pot face biscuiti, crostate, tarte, se pot umple cu marmelate sau creme diverse.
Biscuitii se coc 10-15 min la 180°C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009
Bună reţeta de aluat de tarte!