Amandina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Amandina

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua, 5 linguri apa, 12 linguri faina, 12 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, un praf sare.
  • Crema: 1 cana zahar(250 g), 3 oua, 2 linguri cacao, 200g unt.
  • Pt insiropat: 250 ml cafea tare si dulce(eu am folosit iakobs)
  • Pt glazura: 5 patratele ciocolata menaj, 5 linguri cafea, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Preparam blatul asa: batem albusurile spuma (adaugam praful de sare sa se bata mai usor)adaugam 1 praf de copt si continuam sa batem spuma tare. Acum adaugam 5 linguri de apa si cele 12 linguri zahar si batem pana se topeste zaharul. Adaugam cele 2 linguri de cacao(cerneti cacaua), cele 7 galbenusuri si amestecam usor, apoi se adauga cele 12 linguri faina. Se amesteca cu mixerul pt omomgenizare, se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (folosesc tava cu dimensiuni 26/36). Se coace in cuptorul preincalzit cam 15-20 minute la cuptorul meu(incercati cu scobitoarea, cand nu se lipeste de scobitoare, blatul este copt)

Preparam crema asa: se freaca 1 cana de zahar cu cele 3 oua si cele 2 linguri cacao(pe care desigur le cerneti sa lucrati mai usor)si le punem la fiert la foc minim intrun cratit bun de care nu se prinde. Fierbeti pana incepe sa se caramelizeze apoi luati de foc si lasati sa se raceasca. Separat batem bine untul spuma, apoi adaugam treptat crema racita si mixam pana la omogenizare. Blatul se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza cu o cana mare de cafea tare si f. dulce.

Preparam glazura asa: se topeste ciocolata cu zaharul in 5 linguri cafea(pt fiecare cub de ciocolata se pune 1 lingura cafea).

Prajitura se asambleaza asa: Blatul taiat in 2 si insiropat, se umple cu crema rezultata, iar deasupra intindem glazura de ciocolata. Se da prajitura la rece. Eu am glazurat toata prajitura, dar era mai bine daca o portionam si glazuram fiecare bucata separat, cred ca era mai aspectoasa. Va asigur insa ca a fost f. gustoasa si a avut mare succes.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise