Amandina -varianta mea

Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Amandina -varianta mea

Ingrediente

  • Ptr blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • ptr crema
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 250 gr de smantana de frisca
  • 100 gr de unt
  • ptr sirop
  • 2-3 linguri de zahar brun
  • 1/4 pahar apa
  • 1-2 linguri de koniac
  • ptr toping
  • 200 gr de ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 1-2 linguri de ulei
  • 250 ml de smantana de frisca

Mod de preparare

ptr blat-o forma patrata de tava 20=30 cm

Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare; se adauga uleiul si se bate inca putin dupa care se coboara viteza mixerului si se adauga faina combinata cu cacao si praf de copt. Se toarna in tava si se da la copt la 160 de grade C, ptr 40 de minute pana este coapta.

Siropul- se pun ingredientele siropului intr-o olicica si se pune la fiert pana zaharul se dizolva si siropul este legat; se ia de pe foc, se adauga coniac si se lasa la racit.

Crema- se pun la incalzit 250 ml de smantana de frisca pana incepe sa fiarba si se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca usor pana se formeaza crema si se adauga untul si se incorporeaza bine inauntru.

Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune crema peste primul blat, se pune deasupra cel de-al doilea si se lasa putin la rece.

Topingul-se topeste ciocolata pe aburi cu uleiul si cand este lichida, se ia de pe foc.

Tortul se scoate de la rece, se taie cuburi potrivite si se imbraca cu ciocolata dizolvata.

Se bat 250 de ml de smantana de frisca pana devine o frisca puternica si se orneaza fiecare cub.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise