Amandine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Amandine

Ingrediente

  • Blat: 6 ouă, 200 gr de zahăr, 30 ml apă, 40 ml de ulei, 3 linguri de cacao, 8 linguri de făină
  • Cremă: 3 ouă, 150 gr de zahăr, 2 linguri cacao, un pachet de unt(eu am folosit 200 g margarina)
  • Sirop: 300 ml de apă, 150 gr de zahăr, 2 pliculețe de capucino/nes cafe
  • Glazură: 160 gr de ciocolată, 100 ml de frișcă lichidă

Mod de preparare

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea.

Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu apa si presaram zaharul, apoi adaugam treptat galbenusurile batute si frecate cu ulei si amestecam.

Amestecul de faina cu cacao se toarna treptat peste amestecul de albusuri si galbenusuri si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se baga la cuptor 20-25 de minute, pana se coace.

Pregatim crema. Punem pe baie de aburi cele doua oua si zaharul amestecand continuu pana cand se formeaza o crema precum "ciulamaua". Adaugam cacaua si mai tinem 2-3 minute pe foc, amestecand. Lasam sa se raceasca.

Siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul, capucino si lasam sa dea in clocot( cat sa se dizolve zaharul) apoi dam la racit.

Untul( sau margarina), tinut in prealabil la temperatura camerei, este dezmortit cu mixerul si turnam peste el, treptat, crema de cacao care trebuie sa fie si ea la temperatura camerei. Mixam pana se omogenizeaza.

Blatul de prajitura e taiat pe jumatate. Insiropam cu jumatate din sirop partea de jos, intindem crema, apoi adaugam cealalta jumatate si de asemenea insiropam. Taiem prajitura in patrate, le separam, apoi facem glazura: Se pune intr-o cratita pe foc mediu frisca lichida si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba. Turnam glazura peste bucatile de prajitura si lasam la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise