Ingrediente
“ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului., Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria., Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen”, inghetate,biscuiti., Avem nevoie de:, -1 folie de “amardeen” de 400 grame, -1 litru de apa, -2-3 linguri de zahar( dupa gust), -1 lingura apa de roze
Dificultate: Redusa | Timp: 10 min
11 voturi
Mod de preparare
Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.
Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.
Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.
Se gusta si in fuctie de gust, se poate adauga zahar.
Se tine la rece pana se serveste.
Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.
Marian (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011
sunteti experta in preparate arabesti! e o idee f buna si un preparat sanatos si cred ca si delicios! multa stima!
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011
Caisele, unele din fructele mele preferate! Pe aici nu avem "folii de caise" si cele uscate sunt "scumpe la vedere"! Eşti un izvor inepuizabil despre ţările arabe, ar trebui sa te numească ambasador!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011
PS.In zonele rurale se pronunta"kamardeen" sau"gamardeen"