Amestec pentru ciorbe de pus in camara

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Amestec pentru ciorbe de pus in camara

Ingrediente

  • # 2,5-3 kg gogosari si/sau ardei kapia rosu
  • # 2,5 kg rosii bine coapte
  • # 2 legaturi patrunjel
  • # 2 legaturi frunze de telina
  • # 3-4 legaturi de leustean
  • # 350-400 ml ulei
  • # 1 plic pikant fix
  • # sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorbe se potriveste foarte bine un amestec care contine rosii, ardei si verdeturi, sub forma de bulion mai grosut, ca o pasta de rosii, ardei si verdeturi. Da un gust nemaipomenit ciorbelor.

Se curata gogosarii/ardeii de cotoare si seminte, iar rosiile de pielite. Se spala bine verdeturile si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se toaca gogosarii/ardeii fideluta si se pun la calit in ulei. Dupa 10 minute, adaugati rosiile taiate cubulete si verdeturile tocate nu prea marunt. Lasati la calit inca 25-30 de minute la foc mic, apoi adaugati plicul de pikant fix, sare si piper dupa gust.

Intre timp pregatiti borcanele (cele mai indicate sunt pana in 330 g) sau sticlele, intr-o cratita cu putina apa pe fund, eventual pe un prosop de bucatarie, pusa la incins la foc mic. Cand s-au incins, umpleti-le cat mai bine cu amestecul pentru ciorbe, apoi strangeti bine capacele si dati-le la cuibul de perne pentru sterilizat, pana a doua zi. Amestecul pentru ciorbe este gata de dus in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise