Anghemaht de pui cu cartofi natur

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Anghemaht de pui cu cartofi natur

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 700 g cartofi
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam pulpele, indepartam pielita si le taiem in doua.

Asezonam carnea.

Uleiul de masline si un cubulet de unt le dam la foc mic, asteptam sa se topeasca untul apoi adaugam pe rand bucatile de carne si le lasam sa se prajeasca putin pe toate partile.

Cepele se curata si se taie solzisor.

Scoatem carnea de la prajit pe o farfurie si in grasimea ramasa calim ceapa putin pina devine sticloasa.

Adaugam carnea peste ceapa, apa pina o acopera si o lasam sa fiarba acoperit vreo 30 de minute.

Intre timp punem untul ramas la topit, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase.Punem doua polonice de zeama in care fierbe carnea, peste faina, invartind continuu.

Adaugam sosul peste carne , amestecam si adaugam si feliile de lamaie curatate de coaja si de pielite.

Lasam sa mai dea cateva clocote pina se fierb si cartofii in apa cu sare.

Servim pulpele cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde deasupra si cu o salata de sezon.

Eu am servit-o cu salata de cruditati cu leurda.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise