Incepem cu prepararea anghinarelor care necesita rapiditate si un pic de timp.Inainte de a pregati anghinarele taiem lamaia pe jumatate pt a stropi imediat aceste legume cu zeama de lamaie dupa ce le-am taiat.Taiem pe jumatate leguma si eliminam frunzele superioare pana ajungem la frunzulitele mai tinere si fragede.Cu ajutorul unei lingurite de cafea eliminam \"puful\" din interior.Eu le-am taiat din nou pe jumatate ,dar este optional.Nu uitam sa le frecam cu lamaia imediat dupa ce le-am curatat ,altfel se vor innegri.Punem apa cu sare ,zeama de lamaie si un pic de faina alba intr-o oala ,in care o sa fierbem anghinarele.Le vom fierbe timp de 30-40 minute la oala normala sau 10 minute la oala cu presiune.Cand s-au fiert le punem la scurs si le rezervam.In aceeasi oala(fara apa) sau intr-o alta tigaie,turnam uleiul,usturoiul tocat marunt,pancetta ,oregano si anghinarele fierte si scurse de apa.Lasam sa se caleasca totul bine cca 5 minute la foc potrivit,amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,dar cu grija sa nu se rupa legumele.Se serveste la masa.Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii