Incepem cu prepararea anghinarelor care necesita rapiditate si un pic de timp.Inainte de a pregati anghinarele taiem lamaia pe jumatate pt a stropi imediat aceste legume cu zeama de lamaie dupa ce le-am taiat.Taiem pe jumatate leguma si eliminam frunzele superioare pana ajungem la frunzulitele mai tinere si fragede.Cu ajutorul unei lingurite de cafea eliminam \"puful\" din interior.Eu le-am taiat din nou pe jumatate ,dar este optional.Nu uitam sa le frecam cu lamaia imediat dupa ce le-am curatat ,altfel se vor innegri.Punem apa cu sare ,zeama de lamaie si un pic de faina alba intr-o oala ,in care o sa fierbem anghinarele.Le vom fierbe timp de 30-40 minute la oala normala sau 10 minute la oala cu presiune.Cand s-au fiert le punem la scurs si le rezervam.In aceeasi oala(fara apa) sau intr-o alta tigaie,turnam uleiul,usturoiul tocat marunt,pancetta ,oregano si anghinarele fierte si scurse de apa.Lasam sa se caleasca totul bine cca 5 minute la foc potrivit,amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,dar cu grija sa nu se rupa legumele.Se serveste la masa.Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii