Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

Ingrediente

  • Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider.
  • A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.
  • 250 gr cascaval afumat, Delaco
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250 gr faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • felii de salam crud - uscat

Mod de preparare

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider.

Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia.

Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt.

Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora.

Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.

Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.

Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat.

Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele.

Mie mi-au rezultat doua tavi de aperitive, unele cu salam si altele simple.

Sunt asa de bune si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata!

Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise