Aperitiv cu spanac, crema de branza si somon

Iubesc sa gatesc pentru cei care imi sunt aproape si tin la mine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Aperitiv cu spanac, crema de branza si somon

Ingrediente

  • Blat aperitiv
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 130-150 gr faina
  • 90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa )
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr somon afumat
  • marar verde
  • sare
  • piper alb
  • 2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
  • Extra:
  • 50 gr fistic, migdale
  • sau 2 linguri seminte susan
  • sau marar verde tocat
  • sau boia de ardei

Mod de preparare

Iubesc sa gatesc pentru cei care imi sunt aproape si tin la mine. Iubesc oameni corecti si pentru asta am pregatit un aperitiv gustos.

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.

O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt .

Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine. Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt. Omogenizam bine.

Turnam in tava pregatita si nivelam. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.

Cand este copt aluatul, il scoatem si il lasam sa se raceasca bine. Cand se poate lucra cu el, este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.

Pana cand se raceste foarte bine, pregatim crema de branza.

Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.

Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.

Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine, gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.

Se poate adauga boia.

Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.

Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier, fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise