8817
retete

Alte sectiuni
  • Salata de fasole rosii cu legume

    Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci mai avem timp ca sa-i putem rasfata pe cei dragi, fie pe cei de-ai casei, sau pe prieteni. Cum procedam? Mai intai vom

    0 comentarii

  • Guguluf aperitiv din dovleac

    Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit cca. 10 min la foc mic, neacoperit. În compoziția

    0 comentarii

  • Cartofi la cuptor cu gogosari si bacon afumat

    Spălăm cartofii și îi punem la fiert cu coajă cu tot, în apă cât să fie acoperiți. Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgem apa, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm

    0 comentarii

  • Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

    Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute,

    0 comentarii

  • Pasta de ton cu gogosari copti

    Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu ingredientele tocate și brânza pufoasă cu somon, adăugăm condimente,

    0 comentarii

  • Tarta cu ceapa

    Drojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita. Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia activata. Pe margini adaugam sarea si cimbrul, avand grija ca sarea sa nu intre

    0 comentarii

  • Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

    Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură. Apoi se aşază cartofii şi ciupercile spălate şi tăiate, mazărea

    2 comentarii

  • Taci si inghite

    Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie, amestecand mereu cu telul pana se obtine o mamaliguta suficient de tare; este bine sa nu fie prea tare sa se poata

    0 comentarii

  • Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

    Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor. Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de floarea soarelui.

    0 comentarii

  • Gogosari copti cu smantana la cuptor

    Spalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar. Curatati-i si taiati-i in fasii. Presarati-i cu baza pentru mancaruri si piper, dupa gust Rulati fasiile si puneti-le intr-un graten rezistent la cuptor, uns in prealabil cu putin ulei. Adaugati

    0 comentarii

  • Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului

    Se amesteca smantana cu ouale batute. Se da branza pe razatoare, se toaca verdeata marunt si se adauga peste smantana. Se adauga si biscuitii sarati sau painea veche uscata, ceapa verde, semintele de dovleac, se condimenteaza cu sare si piper apoi se

    0 comentarii

  • Salata aperitiv cu trufe de branza

    Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste omleta pe ambele parti. Se lasa omleta la racit, dupa care se taie fasii de marimea unor taietei. Se spala valeriana

    0 comentarii

  • Rulouri de vinete pane

    Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se inmoaie aproximativ jumatate de ora. Dupa ce s-au inmuiat, se pun la scurs. Feliile de bacon si de cascaval se feliaza

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza sarata si vanata

    Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul si amestecam bine si adaugam inca putin zatar si amestecam din nou. Intindem o foaie de aluat, impartim in patrate

    0 comentarii

  • Zacusca de vinete

    Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs. Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii acoperiti. Ii lasati sa se racoreasca, atat cat sa ii suportati

    0 comentarii

  • Zacusca cu fasole

    Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare. Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand s-au racit, ii curatam

    2 comentarii

  • Oua ochiuri in paine toast

    Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile de paine in tigaie si se sparg ouale in interiorul lor. Se asezoneaza cu sare si piper si se prajesc circa 5 minute,

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si rosii

    Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza cu sare si ierburi de Provence si se lasa deoparte. Separat intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare, piper, se adauga

    0 comentarii

  • Turnulete de pui, vinete si dovlecei

    Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca pe vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam carnea tocata cu

    0 comentarii

  • Dovlecei pane cu branza de vaci

    Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam sa se scurga de apa cca 30 min-1 ora daca avem timp. Batem ouale cu condimentele, adaugam branza de vaci proaspata, amestecam

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.