Ardei copti cu sos propriu(Pimientos asados)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ardei copti cu sos propriu(Pimientos asados)

Ingrediente

  • 3-4 ardei grasi mari (de preferat rosii pt. ca sunt mai dulci si mai carnosi)
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de zahar brun
  • sare

Mod de preparare

Se prepara ardeii grasi,spalandu-i sub jetul de apa rece si uscandu-i cu un prosop uscat si curat sau cu servetele de bucatraie absorbante.De obicei, ardeii grasi se coc la cuptor timp de 30-40 minute la temperatura de 180°stropiti cu un pic de ulei de masline si un pic de sare pentru a-i inmuia mai repede.Datorita faptului ca mi s-a stricat cuptorul si pofta este mare, am incercat sa-i prepar intr-o tigaie cu capac pe aragaz,prajindu-i.Nu am gasit nici o diferenta,acelasi miros in casa de ardei copti,aceeasi procedura de a-i curata ,acelasi gust.Ramane la alegerea d-voastra cum sa preparati aceasta reteta daca vreti s-o incercati.In tigaie am pus ulei de masline,ardeii si sare .Am dat focul la maxim pana incepe sa iasa apa din ardei si acoperim cu capac.Lasam focul mai mic si ii intoarcem din cand in cand pe toate partile.Atentie,ca ardeii lasa multa apa(eu iau tigaia de pe foc cand trebuie sa-i intorc).Cand sunt gata ii lasam 15 minute la racit si ii curatam de pielita,cotor si seminte.Incepem sa-i taiem in fasii subtiri.Curatam cei 2 catei de usturoi,si,in aceeasi tigaie in care am prajit ardeii(daca nu s-a ars uleiul),calim usturoiul.Adaugam fasiile de ardei,dam focul la mic si ii lasam 10-15 minute pana se formeaza un sos maroniu in tigaia noastra.Inainte de a-i lua de pe foc se toarna lingurita de zahar brun si se amesteca bine.In acest punct ardeii nostri ar trebui sa fie gata,cu un pic de sos propriu ,nici prea zemosi nici prea uscati.

Se pot servi ca aperitiv,garnitura la orez,friptura etc,sau ca primul fel.Eu aleg ultima varianta,ca sa nu-i amestec cu nimic si sa profit de o farfurie intreaga de ardei.Din acesti ardei se poate face si un sos foarte gustos,pasand totul cu blender-ul sau un aparat pentru piure.Este o reteta din Spania,unde este foarte apreciat acest tip de mancare.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise