autor:

maria mihalache

» » Conserve si muraturi

Ardei iuti(bulgaresti) in otet

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Ingrediente
1 kg ardei iuti, , Pentru lichid, , 1 parte otet, , 2 parti apa, , 1 lingura sare grunjoasa/litru, , 2 linguri zahar/litru, , boabe de mustar, , boabe de piper, , foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

168 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.Separat facem urmatorul amestec:apa, otet , sare,zahar , boabe de mustar, boabe de piper si cateva frunze de dafin.Aducem la fierbere si apoi turnam lichidul in fiecare borcan in parte cu mare grija astfel incat ardeii sa fie acoperiti cu acest lichid.Capacim si asezam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti(bulgaresti) in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

Ardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura(sticla

2 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

Se taie putin din coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane, incercand

17 voturi    11 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin , 04 septembrie 2019

    Am descoprit reteta acum 3ani.Este minunata.Ardeii se pastreaza perfect. Multumesc!

  • Fara foto

    Mihai , 26 iulie 2019

    Eu ii tai in rondele de 1 cm...fac un amestec din otet si zahar in cantitati egale si-l torn peste ardei...sunt deosebiti....

  • Fara foto

    Gusti Pop , 09 septembrie 2015

    niciodata nu i-am oparit dar stau perfect,raman la fel de crocanti si colorati cum ar fi proaspeti,dar sa se simta putin mai mult sarea in amestecul de apa.

    • Fara foto

      Lacramioara Sandulache , 02 octombrie 2014

      Foarte bun.

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 25 septembrie 2014

      bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

168 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti
  • Pentru lichid
  • 1 parte otet
  • 2 parti apa
  • 1 lingura sare grunjoasa/litru
  • 2 linguri zahar/litru
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Florin

Am descoprit reteta acum 3ani.Este minunata.Ardeii se pastreaza perfect. Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca