Ardei umpluți cu orez și legume - de post

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluți cu orez și legume - de post

Ingrediente

  • 10-12 ardei buni de umplut
  • 1-2 ardei pentru umplutură
  • 250 gr orez
  • 2 morcovi mari sau 4 mai mici cum au fost ai mei
  • 2-3 cepe
  • 2-3 roșii(depinde de mărime)
  • 1 legătură de mărar
  • 2 linguri de bulion
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Pentru că suntem în postul Sfintei Maria, mâncărurile din această perioadă vor fi de post așa ca și această bunătate de ardei umpluți.

Spălăm bine ardeii și cu un cuțit subțire și ascuțit îndepărtăm codița. Îi spălăm și înăuntru ca să eliminăm toate semințele și îi punem la scurs.

După ce curățăm și spălăm bine morcovii și îi dăm pe răzătoare. Tocăm ceapa mărunt și tăiem ardeii cubulețe.

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul și il lîsîm să se ăncingă in pic pe foc, apoi adăugăm ceapa și o călim puțin. După ce s-a înmuiat suficient adăugăm morcovii și ardeiul. Le călim un pic și pe ele. Nu le prăjim, le călim. Adăugăm și orezul și după ce îl amestecăm cu legumele punem și o cană de apă caldă și lasăm să fiarbă la foc mic până se umflă orezul. Dacă este nevoie mai adăugăm apă fiartă. Când orezul s-a umflat destul adăugăm și roșiile tăiate cubulețe. Amestecăm bine și lăsăm cratița pe foc până scade suficient încât să putem umple ardeii fără probleme. La sfărșit punem și sarea și piperul.

Umplem ardeii, îi căpăcim cu felii de roșii sau cu cotoarele de ardei dacă le-am spălat bine și le-am curățat de semințe. Așezăm ardeii într-o cratiță încăpătoare cu gura în sus. Îi acoperim cu apă și îi punem la fiert.

Eu îi fierb pe ochiul de la aragaz până începe să clocotească apa, apoi îi bag în cuptorul aragazului bine încins pentru o oră. După o oră îi scot, pun cele două linguri de bulion și îi mai țin la cuptor încă 1/2 oră.

Sunt foarte buni calzi.

Eu am ales să îi fac așa, fără prăjeli și sosuri cu făină pentru că țin regim. Au și foarte puțină sare din același motiv dar cui îi place poate să facă și un sos.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise